FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Preben Bertelsen
Tilværelsespsykologi
Et godt nok greb om tilværelsen
Pris 349,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  447
ISBN:  9788771181210
Udgave, år:  1, 2013
Oplag, år:  1, 2013
Udgivelse:  Februar 2013
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Illustreret
Best.nr.:  3045
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Der har generelt været stor interesse for at forstå sit eget liv, tilværelsen og sin rolle heri. Med denne bog gives en videnskabelig basis for denne søgen – og forståelse.Psykologien mangler fokus på, hvad tilværelsen – som helhed – går ud på. Den skal bidrage med en overordnet rammeforståelse, der kan binde alle specialindsigterne sammen. Det mener forfatter Preben Berthelsen, og derfor lancerer han i denne bog begrebet ‘tilværelsespsykologi’:

En psykologi, der er indrettet til netop at have blik for, hvad det vil sige at få en god tilværelse, for sig selv og sammen med andre – eller i det mindste en tilværelse, som er tålelig, og som rummer veje og udveje for fortsat udvikling.

Tilværelsespsykologi er således en teori, der opbygger et 'mindset' og et 'skillset' om det væsentlige i tilværelsen – psykologisk set.

Bogens første del giver en introduktion til tilværelsespsykologi. Anden del er praksisorienteret og viser, hvordan tilværelsespsykologiske samtaler og øvelsesforløb kan udvikle og danne tilværelseskompetencer.

Bogens tredje del giver en teoretisk og empirisk baggrund for tilværelseskompetencerne og forbinder disse med centrale teorier indenfor psykologien. Fjerde og sidste del diskuterer den tilværelsespsykologiske tilgang til psykiske forstyrrelser, diagnoser og stigmatisering. 


Forfatterinfo:
Preben Bertelsen er professor i samfundspsykologi og personlighedspsykologi ved Psykologisk Institut på Aarhus Universitet. Han har udgivet en lang række bøger og artikler om tilværelsespsykologi og antropologisk psykologi.
Anmeldercitater:

»Jeg kan i høj grad bruge dele af bogen både professionelt og i mit familieliv. Jeg synes godt om, at udgangspunktet er et ressourcemæssigt perspektiv, som bla. handler om at vende negative overbevisninger til positive. Sætninger som: ’Vil du gerne …’, ’Kan du det, der skal til for at …’, ’Er der mulighed for at …’, ’Bliver du mødt af andre i at …’, ’Gør du faktisk selv noget ved at …’ har sat sig godt grundigt fast i mig som en ny måde at tænke på. Bogen er svær at læse forstået på den måde, at den skal læses langsomt for at få forståelsen med. Men når det er sagt, så er der en klar rød tråd, som fører læseren videre trin for trin. De mange modeller og skemaer giver overblik og øget forståelse. Det er en bog, som gør en klogere på livet i samspil med andre mennesker. For flittige læseheste, som gerne vil blive klogere på tilværelsespsykologi, så er bogen noget af en mundfuld, men løbende får man mange aha-oplevelser, som gør, at man slet ikke kan lade være med at læse videre«.
Lisbeth Tinghus, pædagog

»Det er tydeligt, at Bertelsen er specialist på området, og han har skrevet en fagbog, som måske især psykologer eller psykologistuderende vil have glæde af at læse«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

»En af de helt store styrker ved denne bog er dens relevans for mange forskellige arbejdsområder med et psykologisk indhold. […] et fremragende bud på en almenmenneskelig og helhedsorienteret tilgang til at forstå og arbejde med tilværelsen i sin mangfoldighed. Med denne bog gives en velformidlet og videnskabelig basis for denne forståelse og gøren«.
Psykolog Nyt

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik