FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Ole Villadsen
Dansk glaskunst
– glasudsmykninger i kirker og i det offentlige rum
Pris 399,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  278
ISBN:  9788771180589
Udgave, år:  1, 2012
Oplag, år:  1, 2012
Udgivelse:  November 2012
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  2853
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Et storværk om glaskunst i Danmark lige fra kirkevinduer til kunstintallationer. Her får du et samlet billede af glasudsmykninger i Danmark de seneste 50 år, og bogen belyser flot mangfoldigheden af teknikker og udtryksmuligheder i dansk glaskunst via et væld af værker.I Danmark har vi en enestående tradition for glasudsmykninger i det offentlige rum: på rådhuse, i kirker, på museer, på torvepladser, på uddannelsesinstitutioner etc. Glaskunst vor tids kalkmalerier.
 
Glaskunst dækker både maleriet, skulpturen og den klassiske mosaik. De er mangfoldige og forskellige, men fælles for dem er den måde, de fanger beskueren på, og de fascinerer os, fordi de bygger på et samspil mellem arkitekturen, rummet og dets funktion samt det kunsteriske indtryk.

Maja Lisa Engelhardts udsmykninger i de danske kirker, Olafur Eliassons regnbue på toppen af Aros og Malene Landgreens glasvægge i Aalborg Lufthavn er blandt de kendteste værker. Men flere end 60 kunstnere har udsmykket det danske rum med glas – og det er ofte sket i samarbejde med glasmager Per Hebsgaard, der har en fremtrædende rolle i bogen.

Bogen analyserer og beskriver en række udvalgte glasudsmykninger i Danmark de seneste 50 år, den indeholder interview med både kunstnere og glasmagere og dertil kommer et omfattende register over udstillingsteder samt kunsterbiografier.


Forfatterinfo:

Ole Villadsen er tidligere lektor i billedkunst og kunsthistorie og medlem af bestyrelsen for refugiet Fundación Valparaiso i Spanien. Han bor i Vordingborg og er blandt hoveddrivkræfterne i det lokale kulturliv.

Anmeldercitater:
stjernestjernestjernestjernestjerne

»Det aktuelle pragtværk af lektor Ole Villadsen dokumenterer overbevisende materialets spændvidde og mangfoldighed. Det tjener samtidig som et tiltrængt oversigtsværk, som er grundigt og velskrevet […] Bogen er en appetitvækker. Efter endt læsning får man lyst til at gense Chartres-katedralen i Frankrig […] men en mindre geografisk ambition er heller ikke af vejen«.
Jyllands-Posten, anmeldt af Lars Ole Knippel

stjernestjernestjernestjerne

»… en solid bog om emnet […] der findes ingen andre opdaterede oversigter over, hvilke kunstnere der har lavet glaskunst til hvilke institutioner. Alene det vil gøre den nyttig«.
Politiken

»Villadsens værk er en sand øjenåbner, et overflødighedshorn af viden, som sammen med de mange fornemme illustrationer giver en god indføring i en del af vor nye kunstskat, hvor glas indgår som medie. Bogen egner sig både til læsning hjemme i lænestolen og som guide ved besøg på stederne«.
Glasposten

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik