FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Heidi Honig Spring
Grimt sprog?
– sprogarbejde i skolens mellemtrin og udskoling
Pris 199,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  115
ISBN:  9788771180756
Udgave, år:  2, 2015
Oplag, år:  1, 2012
Udgivelse:  November 2012
Indbinding:  Hæftet
Illustreret
Best.nr.:  2808
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Hvad er grimt sprog? Og er børns brug af ord som 'fuck' altid krænkende? Bogen går i dybden med elevers sprogbrug og tilbyder alternativer til sanktioner og forbud mod bestemte ord.Med udgangspunkt i analyseredskabet 'Sprogsneglen' undersøges det såkaldte grimme sprog. Forfatteren viser både, hvordan lærere og pædagoger kan håndtere elever, der taler grimt, og hvordan eleverne kan fortolke hinandens intentioner med sproget.

Bogen indeholder en bred vifte af konkrete redskaber, som giver et alternativt bud på, hvordan man kan arbejde med sproget i skolens mellemtrin og udskoling. Med emner som sms-sprog og Facebook lægges der endvidere op til et samarbejde mellem elev, lærer og vejleder med et mål om øget trivsel og et inkluderende læringsmiljø.

Bogen er både en øjenåbner og et konkret redskab til pædagoger, folkeskolelærere og AKT-vejledere, der arbejder med elevernes sprogbrug i skolens mellemtrin og udskoling.  

Forfatterens øvelser og vejledninger til, hvordan man arbejder med unge og deres hårde sprog, kan gratis downloades nedenfor


Forfatterinfo:

Heidi Honig Spring er lærer, uddannet i systemisk ledelse og konsultation og har desuden en master i specialpædagogik. Hun har arbejdet som AKT- og inklusionskonsulent, og som faglig og didaktisk leder på forvaltnings- og skoleniveau. Heidi arbejder i dag i Videreuddannelse på Københavns Professionshøjskole. Hun er forfatter til flere bøger.

Læs mere på Heidis virksomhedsside.
Anmeldercitater:

»Som AKT-konsulent kan jeg varmt anbefale bogen ’Grimt sprog’, både til AKT-vejledere, lærere, pædagoger og SSP-medarbejdere [...].Det er en lettilgængelig håndbog, der gennem sit teoretiske afsæt i den systemiske tankegang sætter sproget ind i den kontekst, som sproget udfolder sig i, og via sine meget konkrete øvelser giver eleverne mulighed for at reflektere over sproget [...]«.
Signe Gramstrup Hansen, AKT-konsulent og forfatter

»’Grimt sprog?’ er en gave til den klasselærer eller klasseteam, som vil gøre noget ved sproget i klassen. Bogen indeholder et hav af aktiviteter, så eleverne medinddrages. Her er ’grydeklare’ aktiviteter, så det bare er at gå i gang. […] Bogen bør absolut findes på skolens lærerbibliotek«.
Karaktereren 10 i AKTbladet

»Bogens ærinde er forfriskende nok ikke at diskutere, hvad der er grimt sprog eller ej. I stedet gives læreren, pædagogen, AKT-læreren (adfærd, kontakt, trivsel) og andre med gang i folkeskolen mulighed for at anskue og arbejde med sproget på en nuanceret, grundig og spændende måde i samarbejde med eleverne på mellemtrinnet og i udskolingen. [...] Bogen kan varmt anbefales til trivselsarbejde på mellemtrinnet og i udskolingen«.
Folkeskolen
Øvelser til bogen Sprogsneglen
Cases
SMS og facebook
Der er et sprog bag sproget
Mit sprog
Sproget i det offentlige rum
Bandeord
Ikke-voldelig kommunikation
Bliv på egen banehalvdel – fokus på sprog og adfærd
Grænsetermometer
Evaluering
Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik