FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Ellen Stampe
Morakker
Fortællingen om den korrupte betjent
Pris 249,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  212
ISBN:  9788771180305
Udgave, år:  1, 2012
Oplag, år:  1, 2012
Udgivelse:  Marts 2012
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  1803
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

I julen 1997 blev en ung pige fundet død i sit hjem i Nuuk i Grønland. Hendes sag blev lukket som endnu et af landets mange, tragiske selvmord. Men der var noget, der ikke stemte. Seks måneder senere begyndte politiassistent Hans Haahr i al hemmelighed at efterforske dødsfaldet.Politiassistentens resultat fyldte kun fire bogstaver: Drab. Men magtfulde kræfter i den øverste politiledelse ville ikke tabe ansigt, og hensynet til karriere kom til at gå forud for alt andet. Sagen var nemlig blevet til meget mere end en forhastet konklusion på en ung piges død.

Bogen er en enestående afdækning af en politimands arbejde gennem fem år i Grønland. Den tager læserne med indenfor i et ellers lukket politisystem og afdækker de uskrevne regler og krav, som politifolk nederst i systemet arbejder under.

Det er også en fortælling om en politimand, der elskede Grønland på grund af grønlænderne, og som var gift med sit job. Han lærte på den hårde måde, at Danmark ikke er Grønland, da han efterfølgende blev ansat hos Århus Politi. Hans kollegaer aflyttede ham, han blev dømt som den korrupte betjent og fyret fra jobbet, han elskede. Men sagen om pigen fra Nuuk glemte han aldrig.

Bogen er baseret på både Hans Haahrs egen fortælling og en lang række interviewede, der har arbejdet sammen med Hans i både Grønland og Danmark. Hans Haahr arbejder i dag som landmand.


Forfatterinfo:

Ellen Stampe er uddannet journalist fra Journalisthøjskolen. Siden 2008 har hun primært gravet i kriminalsager med et skeptisk øje til politi- og anklagemyndighed. Ellen Stampe interesserer sig for myndigheders håndtering af deres magtbeføjelser, og hun sætter en dyd i at undersøge, om den lille mand eller kvinde er blevet uretfærdigt behandlet af systemet.

Anmeldercitater:
stjernestjernestjernestjerne

»[…] en interessant bog. Dels lægger den nok en brik til en forståelse af, hvordan det grønlandske samfund fungerer på godt og ondt, dels afdækkes de uskrevne regler og krav, som politifolk arbejder under såvel i Grønland som i Danmark«.
Jyllands-Posten

»[…] en markant debatbog […] Det er meget tankevækkende at læse beretningen om Hans Haahr. Hans beskrivelse af værdisammenstødene i Politiet i Grønland trækker mange paralleller til andre dele af de grønlandske og danske samfund og er meget lærerige«.
Arktiskeanmeldelser.dk

»Man får en tæt oplevelse af politiets dagligdag med mange, tunge problemer i samfundet. […] Bogen kan stærkt anbefales«.
Kamikposten.dk

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik