FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Henrik Døcker
Den skrøbelige fred
Det internationale samfund og retsstaten fra 1900 til i dag
Pris 169,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  129
ISBN:  9788771180206
Udgave, år:  1, 2012
Oplag, år:  1, 2012
Udgivelse:  December 2012
Indbinding:  Hæftet
Illustreret
Best.nr.:  1729
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Hvordan undgår vi krig? Det er det underliggende spørgsmål i denne undervisningsbog til historie og samfundsfag på ungdomsuddannelserne.Luppen i denne bog er unikt sat på de internationale fredsbestræbelser, retsstaten og dem, der har arbejdet for fredssagen i stedet for – som så ofte – på krigene, konflikterne og deres udvikling.

Forfatteren tager afsæt i Røde Kors’ fødsel og bevæger sig over Folkeforbundet, de to verdenskrige, FN, afkoloniseringen, den kolde krig og frem til nutidens nationale og internationale terror.

Bogen definerer klart og forståeligt de vigtigste begreber og præsenterer  de internationale domstole, internationale og overnationale organisationer samt de vigtigste traktater med betydning for fredssagen og retsstaten.

Den er særdeles velegnet til samfundsfags- og historieundervisningen, og den er oplagt til tværfagligt samarbejde (AT-forløb) og opgaveskrivning (især dansk-historie-opgaven og studieretningsprojektet).

Bogen er også en del af serien his2rie og er ledsaget af relevante historiske kort, temabokse om modtagere af Nobels Fredspris og en lang række illustrationer. På www.his2rie.dk findes et stort udvalg af kildetekster, som dokumenterer og nuancerer bogens tekst.


Forfatterinfo:

Henrik Døcker er journalist med et omfattende kendskab til menneskerettigheder og folkeret. Han er tidligere medarbejder hos Ritzaus Bureau og har været tilknyttet Institut for Menneskerettigheder (IMR). Hans kendskab til FN, EU og den internationale beskyttelse af borgerrettigheder er unik, og han har formidlet om emnerne både nationalt og internationalt.

Anmeldercitater:

»En af bogens mange styrker er forfatterens klare definitioner af begreber [...]. Kort sagt: begreber og definitioner som man hører om til daglig i medierne bliver afklaret og sat ind i en konkret historisk sammenhæng«.
Kim Frandsen, gymnasielærer, underviser i historie og idræt

»[…] glimrende, velstruktureret og pædagogisk. […] Hele fremstillingen er baseret på forfatterens store viden og er yderst saglig og afbalanceret […] Fremstillingen lægger endvidere stor vægt på det pædagogiske, navnlig et korrekt og velformuleret dansk uden anvendelse af overflødige fremmedord«.
Global – FN-forbundets nyhedsbrev 

»’Den skrøbelige fred’ er en lærebog tænkt til gymnasiet, men den er også god at få forstand af for os, der har sagt farvel til skolen, men ikke til at få mere viden. […] ’Den skrøbelige fred’ er en bred, levende journalistisk fortælling om den internationale politik i det 20. århundrede. Alle kan være med, og de få – der er virkelig ikke mange af dem - fremmedord oversættes i ordliste«.
Lis Garvel på U-landsnyt.dk

»Den kan på det varmeste anbefales. […] Det er en interessant og spændende bog […]«.
MenneskeRet & Vrang, nr. 3, oktober 2013  

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik