FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Jeanne Fløe
Forord af Peter Lund Madsen
Er du dum eller hva'?
– om børn og unge der får en hjerneskade
Pris 249,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  178
ISBN:  9788771180176
Udgave, år:  1, 2012
Oplag, år:  1, 2012
Udgivelse:  Marts 2012
Indbinding:  Paperback
Best.nr.:  1607
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Hvert år erhverver mellem 500 og 1.000 børn og unge en hjerneskade som følge af ulykke eller sygdom. Bogen sætter fokus på disse børn og unge samt deres familier.Fælles for de ramte er, at deres liv aldrig bliver helt det samme igen. Hverken for dem eller deres familier. Nogle ting vil tage længere tid, man bliver hurtigere træt og meget skal læres på ny.

Som Amanda, der erhvervede en hjerneskade som 14-årig, siger:

»Jeg har en følelse af, at jeg aldrig kan blive den, jeg var før, og det er svært, da det ofte er den person, jeg længes efter at blive igen«.

Bibi, hvis datter Silke erhvervede en hjerneskade som 2-årig, fortæller:

»Vi har lært at acceptere, at vores liv for altid er forandret, og at Silke har haft en sygdom med både fysiske og psykiske følger, som vi altid skal leve med«.

I første del af bogen beskriver en psykolog, en neuropædagog, en læge og en præst de fysiske, psykiske og sociale følger, en erhvervet hjerneskade kan give hos børn og unge. De kommer samtidig med råd og vejledning om, hvordan familierne kan tackle de problemer, der opstår i kølvandet på hjerneskaden.

Bogens anden del består af åbenhjertige fortællinger – fortalt af de unge selv samt deres forældre og søskende – om oplevelsen af at være hjerneskadet og den mangel på forståelse, man nogle gange møder fra omgivelserne.

Bogen henvender sig til børn og unge med erhvervet hjerneskade og deres familier. Pædagoger, lærere og sundhedspersonale, der har berøring med disse børn og unge, kan også have glæde af bogen.


Redaktørinfo:

Jeanne Fløe er cand.psych. og mor til en datter, der som 14-årig pådrog sig en alvorlig hjerneskade, da hun væltede på sin cykel.

Anmeldercitater:

»Erhvervet hjerneskade hos børn og unge behandles i flot ny udgivelse fra Frydenlund. Ikke mindst de personlige beretninger står stærkt«.
Psykolog Nyt

»Der findes ikke mange bøger om emnet, der på denne måde forstår at balancere mellem det meget nærværende emne, det pædagogiske tilsnit og beskrivelsen af de metoder, der anvendes konkret. Blandingen af fagpersoner og forældre, pårørende og unge, der skriver, virker utrolig godt ...«.
Jette Vorup, psykolog/cand.pæd.psych.

»Bogen kommer fint omkring alle de aspekter der er forbundet med at have et barn med en erhvervet hjerneskade, fagligt såvel som personligt. […] Bogen er dejligt gennemarbejdet […] en bog der er brug for, og som formår på samme tid både at have bredde og dække et hul i forhold til litteratur på området«.
Hjerneskadet.dk

»De personlige beretninger om at leve med en hjerneskade eller som pårørende til en hjerneskadet er bogens styrke. Men de faktuelle afsnit er også helt i orden. En utrolig spændende bog […] En stærkt anbefalelsesværdig bog!«.
Folkeskolen

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik