FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Rolf Kuschel
Fra bondefangeri til manipulation
– påvirkelighedens socialpsykologi
Pris 229,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  179
ISBN:  9788771180053
Udgave, år:  1, 2012
Oplag, år:  2 ,2020
Udgivelse:  September 2012
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Illustreret i farver
Best.nr.:  1593
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Bogen undersøger alle de forskellige måder, vi bliver manipuleret og snydt på i det daglige.Manipulation findes i alverdens afskygninger – lige fra de næsten uskyldige salgsteknikker i supermarkedet over fotoretouchering i modebladene til de mere alvorlige tilfælde af bondefangeri og deciderede svindelnumre.

I bogen gennemgås de centrale psykologiske strategier, der ligger bag påvirkning og manipulation. Det er teknikker, der tager udgangspunkt i vores naturlige imødekommenhed samt vores behov for social konformitet.

Den generelle sociale påvirkning er en nødvendig del af samfundslivet, men bliver uetisk og potentielt farlig, når den bevidst bruges til at manipulere med mennesker. Derfor er det ifølge forfatteren vigtigt at skabe opmærksomhed om de mange påvirkningsteknikker.


Forfatterinfo:

Rolf Kuschel er tidligere professor i socialpsykologi ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet. Han har i mange år arbejdet med at afdække socialpsykologiske problemstillinger på den lille polynesiske ø Bellona, bl.a. sociale tabuer, blodfejder og æresopfattelser.

Anmeldercitater:

»Bogen udmærker sig ved at forene en solid teoretisk forankring med konkrete illustrative eksempler på, hvordan vi i vores hverdag udsættes for et spektrum af direkte såvel som indirekte påvirkninger. […] Forfatteren mestrer den vanskelige kunst at formidle tungt teoretisk stof letlæseligt, men fortsat vedkommende. Bogen kræver således ikke særlige og kan læses af alle med interesse for emnet. Jeg giver bogen mine varmeste anbefalinger«.
Rebekka Skaarup-Hille i Psykolog Nyt

»Bogen kan med fordel anvendes i gymnasiet/hf og på voksenuddannelser. Den anbefales også til professionelle, der behøver et overblik over den eksisterende viden om social påvirkning. […] Kuschel skriver humoristisk og i øjenhøjde med læseren. Han er uovertruffen til at påpege, hvordan vi lader os udnytte, snyde og føre bag lyset af andre, der manipulerer for egen vindings skyld. […] Man er klogere efter endt læsning, og eksemplerne dukker op i tankerne i mange sammenhænge«.
Psykologisk Set

»Hele bogen bygger på videnskabelige undersøgelser og den lægger dermed smukt op til læreplanens krav om, at psykologiundervisningen skal bygge på den moderne videnskabelige psykologi. […] Jeg kan varmt anbefale Kuschels nye bog både for dens oplysende og underholdende kvaliteter. […] Denne bog bør indgå i skolens bibliotek, og jeg tøver ikke med at sige, at den også bør stå ved siden af Kuschels øvrige bøger på lærerens egen hylde derhjemme«.
Jette Hannibal i PsykologiInformation

»[…] en god og solid skildring af nogle af psykologiens mest interessante undersøgelser. Bogen er en nem og god indføring i påvirkelighedens socialpsykologi. Kuschels største styrke er, at han har et godt overblik og er god til at forklare emnet på en engagerende måde«.
Tidsskriftet Epsilon

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik