FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Anna K. Andreasen
Tegne-samtale-metoden
Pris 249,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  163
ISBN:  9788778879486
Udgave, år:  1, 2011
Oplag, år:  1, 2011
Udgivelse:  Juni 2011
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  1588
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Børn med særlige behov kan tegne sig til positiv udvikling, mener Anna K. Andreasen. Hun har udviklet tegne-samtale-metoden, der præsenteres i bogen her.Tegne-samtale-metoden fokuserer på børnenes ressourcer og hjælper dem til øget selvværd og anerkendelse.

Pædagogen tilbringer en time alene med et barn, og de to tegner og taler sammen, mens de fordyber sig i processen med billedet. Oftest er der tale om en proces, hvor de to mødes for eksempel én gang om ugen i et halvt år.

Det væsentligste i synet på det kreatives funktion er, at legen skaber helhed og rækker videre end det, sproget kan nå. Det væsentligste i synet på barnetegningen er en dynamisk forståelse, som kan rumme alle udtryk for barnets formåen.

Tegne-samtale-metoden er rettet mod børn i 3-7-årsalderen med særlige behov og udsatte børn. Metoden hjælper barnet til at blive mere velfungerende. Den kan hjælpe på adfærden, koncentrationen eller sproget.

Metoden er god som værktøj til at føre institutionernes læreplaner ud i livet, for de handler netop om at sikre, at barnet erhverver sig de nødvendige kompetencer. Den er desuden velegnet til at give børn, der er udsat for forskellige former for tab ( f. eks. skilsmisse eller dødsfald i familien ) en ekstra støtte, ved at pædagogen ugentligt tegner sammen med barnet, indtil det igen trives bedre.

Ansvaret for samtalens forløb ligger hos pædagogen, som er be­vidst om, hvordan barnet skal mødes. Ansvaret for tegningen ligger hos barnet, som selv bestemmer, hvad der skal tegnes, og som ikke møder en fortolkende voksen, som 'bedst ved', hvad tegningen betyder.

I bogen beskrives rammerne for udførsel af metoden og materialevalget. Der er også fine evalueringsredskaber, så man som ny udøver er godt hjulpet på vej. Bogen kan bruges både i sin helhed og som opslagsværk.


Forfatterinfo:

Anna K. Andreasen er tidligere underviser ved University College Syd. Hun er uddannet folkeskolelærer, kunsthåndværker og er cand.pæd.psych. Hun er i dag pensioneret.

Anmeldercitater:

»En guldstund for barnet […] Metoden er velunderbygget […] Bogen vrimler med praksiseksempler, hvor det kreative, frie udtryk, som kommer spontant fra børnene i form af både tegning og fortælling, tages alvorligt«.
Socialpædagogen

»Bogen er god og solid i sine teorier og den eksisterende forskning på området og er meget smuk og omsorgsfuld!«.
Marianne Laustsen, psykomotorisk terapeut og pædagog

»… et godt, enkelt og troværdigt bud på, hvordan man kan møde børn, der har brug for at få stimuleret deres sociale kompetencer. […] En spændende og informativ metodebeskrivelse«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik