FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Bente Appel EsbensenJesper KjærgaardMette Juhl
Forskningsmetode for sundhedsprofessionelle
Pris 349,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  256
ISBN:  9788771188196
Udgave, år:  1, 2021
Oplag, år:  1, 2021
Udgivelse:  August 2021
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Best.nr.:  1572
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Forskningsmetode for sundhedsprofessionelle lærer studerende at skelne skidt fra kanel, når de læser videnskabelige artikler og review samt ikke mindst, hvad de selv skal lægge vægt på, når de laver undersøgelser og opgaver. Alle, der er ansat i sundhedsvæsenet og har med patienter at gøre, er forpligtet til at være nysgerrige og stille spørgsmål som: »Hvad er den bedste måde at behandle en patient på?«, »Hvad er den nyeste viden?« og »Hvordan er den viden blevet skabt?« At kunne forholde sig til, hvordan viden er blevet skabt, kræver indsigt i de forskningsmetoder, der har ført til den evidens, som den aktuelle kliniske praksis bygger på.

Forskningsmetode for sundhedsprofessionelle er skrevet til studerende på de sundhedsfaglige professionsuddannelser, som læser til f.eks. sygeplejerske, jordemoder, fysio- og ergoterapeut, radiograf eller bioanalytiker.

Bogen skærper den studerendes videnskabelige tankegang og introducerer både kvantitative og kvalitative metoder med mange illustrative eksempler fra klinikken. Læseren får en forståelse for, hvordan forskningen genererer ny sundhedsvidenskabelig viden, og hvordan forskningsresultater kan bruges i arbejdet med patienter og borgere.

Det handler bl.a. om korrelation og kausalitet, absolutte og relative tal, Grounded Theory og fænomenologi – og om at blive i stand til at vurdere formidlingen af risiko og andre forskningsresultater.


Forfatterinfo:

Bente Appel Esbensen er uddannet sygeplejerske og cand.cur. og i dag professor ved Københavns Universitet og Rigshospitalets Afdeling for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdomme.

Jesper Kjærgaard er cand.med. og ph.d. Han arbejder som læge på BørneUngeAfdelingen på Rigshospitalet.

Mette Juhl er uddannet jordemoder og ph.d. og er i dag ansat som lektor på jordemoderuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole.

Anmeldercitater:

»Bogen tilbyder en guidet tur på dansk med korte ophold og gennemgang af de mest anvendte forskningsmetoder, videnskabsteorier og forskningsetik. Den er skrevet, så det er eksperterne, der taler til novicen. Det fungerer godt, og jeg oplevede at blive taget ved hånden og hjulpet igennem til tider tungt og kompliceret stof. […] Sproget er levende og krydret med eksempler og case-beskrivelser, hvilket gjorde, at jeg til tider glemte, at jeg læste fag- og ikke skønlitteratur. […] Jeg anbefaler gerne bogen til alle, som vil snuse til forskningsmetoder.«
Sygeplejerske og seniorforsker Dorthe Bove, Sygeplejersken

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik