FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Knud Aarup
Frivillighedens velfærdssamfund
Pris 269,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  236
ISBN:  9788778878700
Udgave, år:  1, 2010
Oplag, år:  2, 2011
Udgivelse:  September 2010
Indbinding:  Paperback
Best.nr.:  1559
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Velfærdsdiskussionen er eksploderet. Finanskrisens betydning for samfundsøkonomien og for muligheden for at finansiere velfærdssamfundet har givet anledning til angreb fra alle sider af det politiske spektrum. Men ingen vil rigtig gå til biddet og forholde sig til de reelle udfordringer.Bogen her går konstruktivt til værks og kommer med et bud på en helt anden og ny retning for velfærdssamfundet. Den tager fat, hvor ingen af de centrale politiske partier tør. Den formulerer tankerne om, at de værdier, som det frivillige engagement bidrager med og potentielt kan bidrage med i forhold til de offentlige velfærdsydelser, er voldsomt undervurderede i Danmark.

Den kommunale sektor har ikke formået at være tilstrækkelig åben over for de frivillige og de værdier, de kan tilføre. Hvordan kan man konkret inddrage frivillige og erstatte fagprofessionelle med frivillige, så der frigøres ressourcer? Bogen giver en lang række eksempler.

Det er nødvendigt at nytænke velfærdssamfundet. »Og det skal ske ved at flytte varetagelsen af konkrete velfærdsopgaver fra det offentlige tilbage i civilsamfundet og privatlivssfæren, men vel at mærke kun til dem, som har ressourcer«, siger Knud Aarup. »Det handler om at genskabe balancen mellem rettigheder og pligter i samfundet«.


Forfatterinfo:

Knud Aarup er cand.scient.pol. Han er selvstændig konsulent inden for socialområdet. Har har tidligere været ansat som direktør i Socialstyrelsen samt social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune. Han har i sin karriere arbejdet som chef og direktør inden for kommunerne, staten og i den private sektor.

Anmeldercitater:

»... en usædvanligt nuanceret og veldokumenteret bog [...] gennemtænkt og konkret [...] Man kan ikke undgå at blive imponeret over, så velargumenteret og velskrevet bogen er. […] Knud Aarup leverer med denne bog et usædvanligt konstruktivt indspil i debatten om fremtidens Danmark«.
Professor Per Nikolaj Bukh, Aalborg Universitet i Børsen

stjernestjernestjernestjernestjerne

»… befriende, at en embedsmand, som kender sparerunderne og omstillingerne på ’egen krop’, tænker ud af boksen. […] En læseværdig og meget aktuel bog«.
Danske Kommuner

»Det er et kvalificeret bidrag til den stående debat om vores velfærdssamfunds skæbne fra et menneske, der til dagligt ser problemstillingerne fra kommunal gulvhøjde, men samtidig har overblik og visioner«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik