FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Jeanette Bresson Ladegaard KnoxMerete Sørensen
Filosofisk praksis i sundhedsarbejde
Pris 249,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  256
ISBN:  9788778878540
Udgave, år:  1, 2011
Oplag, år:  1, 2011
Udgivelse:  December 2011
Indbinding:  Paperback
Best.nr.:  1542
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Hvad kan vi behandle, hvad skal vi behandle, og hvad bør vi behandle? Det er nogle af de spørgsmål, som diskuteres i denne bog, der har fokus på, hvordan vi kan bruge filosofien i sundhedsarbejdet.Bogen præsenterer et nyt udgangspunkt for refleksion inden for sundhedssektoren og viser, at filosofien kan udfylde en plads, som ikke kan udfyldes af andre fag. Det er den første bog i Danmark, der sammentænker filosofi og praksis inden for sundhedssektor­en så bredt.

Med afsæt i spørgsmål om arbejdsliv, uddannelse, ledelse, alvorlig sygdom, alderdom og død viser forfat­terne, hvordan denne refleksion kan være til in­spiration. For eksempel i mødet med alvorligt syge mennesk­er eller med mennesker, som er i sorg. Bogen kommer med helt konkrete eksem­pler på, hvordan teorien kan bringes i spil i disse situationer.

Læs bl.a. om: Hvad er den gode læge? Hvordan kan sundhedsvæsnet bidrage til at dække menneskers åndelige og eksistentielle behov? Hvordan kan vi bruge sygdomserfaring som en vigtig livserfaring, der kan forsone os med os selv og vores liv? Og hvad er vigtigt, værdifuldt og retfærdigt for en leder i sundhedssektoren?

Bogen henvender sig til sundhedsprofessionelle på både le­delses-, organisations-, behandlings- og plejeniveau. Den er skrevet af en række eksperter, der som undervisere, forskere og praktikere har et indgående kendskab til sundhedssektoren samt erfaring med at anvende filosofi i en sundhedsfaglig kontekst.

Bidragyderne er: Christian T. Lystbæk, Tobias Dam Hede, Lonni Hall, Karin Christiansen, Anders Lindseth, Pia Hverven Axell samt de to redaktører.


Redaktørinfo:

Jeanette Bresson Ladegaard Knox underviser og vejleder på DIS, tilknyttet Københavns Universitet, Professionshøjskolen UCC København samt på St. Olaf College i USA. Hun forsker især i sundhedsfilosofi og medicinsk etik samt eksistentiel rehabilitering og palliation (p.t. på afdeling for Sundhedstjenesteforskning, Københavns Universitet). I tilknytning til sin forskning arbejder Jeanette med filosofiens omsættelighed, dette at bruge filosofi i praksis. Siden 2009 har hun fungeret som klinisk etiker på Neonatalklinikken, Rigshospitalet. Jeanette er mag.art. i filosofi med sidefag i teatervidenskab og religionsvidenskab samt videreuddannet i filosofisk praksis fra Norsk Selskab for Filosofisk Praksis, hvorfra hun også er certificerede sokratisk facilitator. Hun er forfatter til flere bøger og formand for Dansk Selskab for Filosofisk Praksis (ww.dsfp.dk).

Merete Sørensen er mag.art. i filosofi.

Anmeldercitater:

»Der er gives flere steder i bogen konkrete og gode anvisninger og eksempler på den filosofiske samtale, f.eks. bliver den sokratiske dialog gennemgået fint og grundigt. […] bogen åbner for nye og spændende muligheder«.
Sygeplejersken

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik