FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Jens Jørgen Nielsen
På egne præmisser
Putin og det nye Rusland
Pris 249,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  253
ISBN:  9788771180398
Udgave, år:  1, 2013
Oplag, år:  2, 2014
Udgivelse:  August 2013
Indbinding:  Paperback
Illustreret
Best.nr.:  1539
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Har de vestlige medier de seneste årtier tegnet et karikeret billede af Rusland og fejlagtigt udnævnt Putin til ondskaben selv? Ruslandsekspert Jens Jørgen Nielsen søger i bogen at vende op og ned på mange myter om russerne og russisk politik.Bogen er dog ikke et forsvar – hverken for Putin eller alt, hvad der er sket i landet. Men ifølge Jens Jørgen Nielsen er vores fokus på Rusland og Vladimir Putin alt for ensidigt. Putin er ingen engel, men russerne kan lide ham – og det er der mange grunde til.

I Vesten ser vi Putin som den onde antidemokrat, mens vi hylder Jeltsin som den rigtige helt. Vi har fået at vide, at russerne i 1990’erne lige akkurat nåede at løsne sig af kommunismens snærende bånd og smage friheden under Boris Jeltsin, inden Vladimir Putin lagde sin jernhånd over landet.

Men mange russere anser Putin for at være manden, der reddede Rusland ud af det miskmask, Jeltsin efterlod: økonomien var i knæ, statapparatet smadret til ukendelighed, der blev leflet for Vesten, og lovløsheden eskalerende i de enkelte regioner.

I dag er Rusland velstående og gældfrit med en stabil økonomisk vækst og en kæmpe valutabeholdning. Mange vestlige politikere er dog stadig bange for en stærk russisk stat. Bogen viser, hvorfor Putins politik nyder en bred opbakning i den russiske befolkning, og forsøger at give den vestlige læser et nyt, fordomsfrit blik på Rusland.


Forfatterinfo:

Jens Jørgen Nielsen er cand.mag. i idéhistorie og historie, tidligere nyhedskorrespondent i bl.a. Rusland og taler flydende russisk. Han er konsulent og underviser i kommunikation og kulturforskelle. Derudover er han kulturguide i bl.a. Polen, Irland og Tjekkiet og har tidligere arbejdet for FOA samt den danske ambassade i Estland.

Anmeldercitater:

»Jeg har kun godt at sige om bogen, der er skrevet i et dejligt læsernært, flydende sprog, hvoraf mange kunne tage ved lære«.
Jacob Hornemann, cand.mag., historiker

»[…] kan denne bog varmt anbefales, hvis man ønsker en større indsigt i det moderne Rusland og årsagerne bag præsident Putin og hans popularitet«.
Noter

»Jens Jørgen Nielsens bog er en tiltrængt korrektion til den stadigt mere hysteriske Putin bashing, som medierne nu flyder over med. [...] Man kommer ned under overfladen. Bogen er bestemt ikke ukritisk, men som han skriver er den præget af, at han – også – ønsker at fortælle en anden og lysere historie. Og ikke mindst afsløre Vestens hykleri, såsom når de vestlige medier går i selvsving over Pussy Riot. […] Bogen er nyttig som en ædruelig modgift, nu da en ny Kold Krig er under opsejling.
Modkraft.dk

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik