FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Susanne V. Knudsen
Køn i skolen
Køn, pædagogik og pædagogiske tekster
Pris 269,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  208
ISBN:  9788778878304
Udgave, år:  1, 2010
Oplag, år:  1, 2010
Udgivelse:  August 2010
Indbinding:  Paperback
Best.nr.:  1495
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Hvilken betydning tillægger vi køn i den pædagogik og de lærebøger, vores børn møder i de danske skoler? Køn er et udtryk for muligheder, men det kan også være et udtryk for begrænsninger.Uanset hvad tager vi for givet, at der alene eksisterer to køn, og en hvilken som helst person tilhører enten det ene eller det andet køn. Ofte har vi meget faste ideer om, hvad der er korrekt opførsel for hvert af de to køn.

Disse holdninger og fordomme gennemsyrer vores hverdag og ikke mindst den pædagogiske praksis – som vores børn bliver opdraget og uddannet ud fra. På trods af dette findes der meget få videnskabelige studier af kønnets rolle i pædagogik. Det råder Susanne V. Knudsen med denne bog bod på.

Bogen er inddelt i tre temaer: Køn introduceres ved hjælp af nye teorier og tanker om køn og nyere studier i køn. Pædagogik er forbundet med observationer fra klasseværelserne, og hvordan køn kommer til udtryk i skolen. Pædagogiske tekster dækker lærebøger og andre læremidler knyttet til skolen samt mere uformelle læringssituationer (eksemplificeret ved computerspil). Især kønnets beskrivelse og betydning i læremidler eksisterer der meget lidt litteratur om både i Danmark og på verdensplan.

Hvert kapitel afsluttes med en række tip til, hvor man kan finde yderligere litteratur om emnet. Bogen henvender sig til lærere, lærerstuderende og skoleledere samt andre, der interesserer sig for emnet køn og pædagogik.


Forfatterinfo:

Susanne V. Knudsen er er professor i pædagogiske tekster ved Center for Pædagogiske tekster og Lærringsprocesser, Høgskolen i Vestfold i Norge. Hun har tidligere været ansat på Danmarks Lærerhøjskole (i dag Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet). Hendes doktorafhandling handler om danske kvindelige forfattere i 1940'erne og 1950'erne.

Anmeldercitater:

»... her er varen leveret: Kundskab om køn i det pædagogiske felt, så lærere, studerende og andre nysgerrige kan forstå det køn, der i hverdagsdiskursen forekommer så simpelt, men som, når vi kigger nærmere, er komplekst, mangetydigt og foranderligt over tid«. 
Kvinder, køn og forskning, af Dorthe Staunæs, ph.d. og lektor ved DPU

»Ved at arbejde eksplicit med både kønsstereotyper og kønsneutralitet er det muligt at gøre køn synligt og dermed også forandre det. Det er dét, det hele handler om«.
Folkeskolen.dk

»... uhyre velfunderet fremstilling af et forholdsvis upåagtet felt inden for undervisningsforskningen«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik