FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Åse Høgsbro LadingBent Aage Jørgensen
Grupper
– om kollektivets bevidste og ubevidste dynamikker
Pris 299,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  428
ISBN:  9788778878533
Udgave, år:  1, 2010
Oplag, år:  3, 2020
Udgivelse:  Oktober 2010
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Best.nr.:  1476
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Nye grupperelationer har taget over, hjulpet godt på vej af globaliseringen og den teknologiske udvikling. Hvordan kan vi håndtere nærhed og distance, jeg-følelse og vi-følelse i alle de grupper, vi indgår i til daglig?Mennesket er i dag – med den stigende grad af individualisering – sat fri af tidligere tiders geografiske og familiemæssige bindinger.

Forfatterne ser på den dynamik, der opstår i og mellem grupper ud fra psykodynamiske, socialkonstruktionistiske og kommunikationsteoretiske vinkler.

Gruppen er en nødvendighed for vores overlevelse og for vores sociale velbefindende – men ind imellem er det også svært at indgå i en gruppe. Denne dobbelthed er bogens og mange gruppeteoretikeres udgangspunkt.

Bogen betragter bl.a. emnerne: Gruppeterapi, personlig udvikling, refleksionsgruppen, team og teamledelse, kollektiv tænkning i organisatoriske grupper, den vanskelige gruppe, fra kollega til leder, familien som gruppe, venskabsgrupper, folkeskoleklassen som gruppe og politiske grupperinger.

Bidragyderne er: Åse Høgsbro Lading, Bent Aage Jørgensen, Steen Visholm, Christian Jacobsen, Poula Jakobsen, Ole Thofte, Karin Borg, Klaus Stagis, Ulla Charlotte Beck, Karin Assendrup, Jan Jensen, Jens Karstoft, Kristoffer Lande Andersen, Cecilie Bindslev Jørgensen og Kjeld Sten Iversen.


Redaktørinfo:

Åse Høgsbro Lading er cand.mag., ph.d. og lektor på Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning på Roskilde Universitet. Hun er medlem af styregruppen for masteruddannelsen i organisationspsykologi (MPO). Åse har også en gruppeanalytisk uddannelse (OPU, IGA) med deltagelse i træningsgrupper i København og London.

Bent Aage Jørgensen er cand.psych. og uddannet i gruppeanalytisk gruppeterapi ved Institut for Gruppeanalyse (IGA). Han har deltaget i Leichester-konferencer arrangeret af Tavistock-instituttet. Bent har været med til at etablere Organisationspsykologisk Uddannelse (OPU)  og Gruppedynamisk Uddannelse (GDU), begge under IGA. Han har været forstander for et behandlingshjem og rektor for et seminarium. I dag har han privat praksis, som primært beskæftiger sig med terapi, supervision og personaletræning. Derudover er han ekstern lektor på masteruddannelsen i organisationspsykologi ved Roskilde Universitet.

Anmeldercitater:

»Dette er en bog, som hele vejen igennem tør fastholde en spændstighed mellem det målrationelle og det irrationelle både teoretisk og praktisk. Derfor er det en bog, man bliver klogere af, og som kun kan berige ens praksis og bidrage til at udvikle eller forfine ens egne metoder og praksisser. Læs den!«.
Tidsskrift for Arbejdsliv

»En grundig indføring i teorier om dynamikker i grupper. Teorierne anvendes efterfølgende i konkret praksis i mange forskellige sammenhænge«. 
Lektørudtalelse

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik