FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Jens Jørgen Nielsen
Polen 1918-2010
et land i forandring
Pris 169,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  134
ISBN:  9788778878311
Udgave, år:  1, 2010
Oplag, år:  2, 2020
Udgivelse:  November 2010
Indbinding:  Hæftet
Illustreret
Best.nr.:  1410
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Bogen redegør levende for Polens moderne historie fra 1. Verdenskrig til og med præsidentvalget i juni 2010, og forfatteren analyserer og fortæller landets politiske og kulturelle historie.Hvad er Polen? Det der landområde mellem Tyskland og Rusland ... Det er vist katolsk, der kom nogle polske avisbude til Danmark, der er noget med holocaust og Polen ... Og så stopper de fleste danskeres viden om landet. Men Polen er heldigvis meget mere.

Forfatteren fokuserer på den gendannede stat i mellemkrigstiden, nazisternes besættelse under 2. Verdenskrig og ikke mindste de kommunistiske år underlagt Sovjet-styret og modstanden herimod samt det moderne, kapitalistiske Polen fra 1989 til i dag.

Afgørende for udviklingen har været de mange år før 1918, hvor det polske territorium har været delt mellem andre europæiske stater. Perioder, der har sat sit aftryk på polsk politik, kultur og den polske folkesjæl helt op til i dag.

Bogen kan læses som en let introduktion af alle, der ønsker at vide mere om Polen, og den kan bruges som baggrundsstof inden ferier, studie- eller arbejdsrejser til Polen.

Bogen indgår i serien His2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet: stx, hf og hhx.

Hjemmesiden www.his2rie.dk supplerer bøgerne i serien. Hver bog har sin egen del af hjemmesiden, hvor der findes kildetekster, arbejdsspørgsmål, opgaver, links m.m. På www.his2rie.dk findes også sider om historisk metode og kildekritik, studieteknik, formidling, historie som fiktion og meget mere.


Forfatterinfo:

Jens Jørgen Nielsen er cand.mag. i idéhistorie og historie, tidligere nyhedskorrespondent i bl.a. Rusland og taler flydende russisk. Han er konsulent og underviser i kommunikation og kulturforskelle. Derudover er han kulturguide i bl.a. Polen, Irland og Tjekkiet og har tidligere arbejdet for FOA samt den danske ambassade i Estland.

Anmeldercitater:

»... velresearchet og faglig grundig ajourført fremstilling om Polens blodige historie i det 20. århundrede […] der trods det undervisningsrettede sigte også er fuldt anvendeligt til en almen indførelse i emnet«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

»Som de andre bøger i serien er den fremragende og flot illustreret«.
Arbejderen

»At give et rids af Polens kaotiske og blodige historie i 1900-tallet med tilbageblik på 134 sider er et ambitiøst projekt og jeg mener, at det er lykkedes for Jens Jørgen Nielsen at gøre det på en overbevisende måde. […] bogens styrke, at mange begivenheder beskrives helt råt og kynisk. Det fremmer forståelsen. […] det bedste (og eneste) bud på dansksproget undervisningsmateriale«.
Noter

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik