FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Flemming Larsen
Fascismens Italien
Pris 159,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  110
ISBN:  9788778877734
Udgave, år:  1, 2010
Oplag, år:  2, 2012
Udgivelse:  Februar 2010
Indbinding:  Hæftet
Illustreret
Best.nr.:  1407
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Bogen samler fascismens historie, som den kom til udtryk i Italien i perioden 1922-1945. Trådene trækkes bagud til fascisternes beundring for det gamle romerrige og op til i dag, hvor tidligere neofascister spiller en stadig større rolle i italiensk politik.Historien om det fascistiske Italien er også historien om Benito Mussolini, Il Duce, der personificerede fascismen i både Italien og det omgivende europæiske samfund. Både ideologien, diktaturet og personen Mussolini kommer til live i denne bog.

Flemming Larsen redegør for og analyserer fascismens fødsel, fascisternes magtovertagelse og diktatur, deres kamp for at skabe et nyt romerrige, indblandingen i den spanske borgerkrig, deltagelsen i 2. Verdenskrig samt fascismens sammenbrud.

Hovedvægten er lagt på det fascistiske diktatur og dets fremgangsmåder: propaganda, opbygning af et autoritært system, undertrykkelse af enhver opposition, pagten med den katolske kirke etc. Det er et studie i, hvordan et diktatorisk regime kommer til magten og bevarer den.

I et selvstændigt kapitel forsøger forfatteren at finde ind til 'fascismens væsen' hvordan definerer man fascisme? Hvordan er ideologien kommet til udtryk rundt om på kloden? Og ikke mindst: hvilke psykologiske forklaringer er der på fascismen.

I bogens to afsluttende kapitler gennemgås henholdsvis neofascismen fra 1945 til i dag og den stadigt eksisterende debat om fascismen i Italien.

Bogen indgår i serien His2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet: stx, hf og hhx.

Hjemmesiden www.his2rie.dk supplerer bøgerne i serien. Hver bog har sin egen del af hjemmesiden, hvor der findes kildetekster, arbejdsspørgsmål, opgaver, links m.m. På www.his2rie.dk findes også sider om historisk metode og kildekritik, studieteknik, formidling, historie som fiktion og meget mere.


Anmeldercitater:

»… en glimrende og grundig undersøgelse af diktaturet under Mussolini, og ikke mindst hvordan det fik så stor en magt. […] en spændende og pædagogisk fremstilling af fascismens historie i Italien […] fremragende som introduktion og inspiration om et fænomen der har og fortsat præger italiensk og europæisk historie«.
Dagbladet Arbejderen

»Bogen leverer et både overskueligt og grundigt indblik i emnet og formår samtidig at trække flere tråde til nutidens Italien. […] Larsen gør en dyd ud af at vise flere vinkler i belysningen af emnet. […] Det viser fornemt, at fascismens historie, og vel i virkeligheden al historie, har så mange dimensioner, at det er umuligt at finde én sandhed. Til gengæld må man forsøge at belyse så mange vinkler som muligt. Det betyder, at der flere steder er lagt op til både diskussion og vurderinger fra elevernes side, hvilket kan hjælpe til at løfte undervisningen op på et højere niveau«.
Gymnasieskolen

»... der er ingen tvivl om, at vi er i hænderne på en forfatter, der kender emnet godt«. 
Noter

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik