FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Jacob Halvas Bjerre
Holocaust
Pris 169,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  142
ISBN:  9788778877703
Udgave, år:  1, 2010
Oplag, år:  3, 2020
Udgivelse:  Juni 2010
Indbinding:  Hæftet
Illustreret
Best.nr.:  1406
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Hvordan kunne det ske? Det er ofte spørgsmålet, når emnet er Holocaust – nazisternes folkemord på 6 mio. jøder. Spørgsmålet har mange svar. Forfatteren gennemgår og analyserer dem alle.Bogen sætter fokus på nazismens raceideologi og race- og antijødiske lovgivning, det tyske nazistpartis udvikling, SS, de nazistiske topfolk og andre gerningsmænd samt den menige tysker og europæers kendskab til Holocaust for at skabe klarhed over, hvordan det kunne ende i massemord.

Emner som jødeghettoernes tilblivelse og udvikling, deportationer, arbejds- og dødslejre, ligesom nazisternes eutanasimord og første massemordsforsøg på handicappede gennemgås. Også forfølgelsen af roma, sinti, homoseksuelle og andre minoriteter har plads i bogen.

De danske jøders skæbne behandles i et kapitel for sig, og bogen slutter af med et kapitel om Holocaustbenægtere.

Det er en solid, men letlæst bog, der fortæller om forløberne til og selve Holocaust i perioden 1933-1945. Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for 2. Verdenskrig og nazisternes uhyrligheder, og som ønsker en dybdegående introduktion til emnet.

Bogen indgår i serien His2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet: stx, hf og hhx.


Forfatterinfo:

Jacob Halvas Bjerre er mag.art. i Historie fra Københavns Universitet og har i tillæg hertil en BA i historie fra King's College i Canada. Han er ansat som arkivar på Rigsarkivet. Tidligere har han arbejdet på Dansk Jødisk Museum og i flere omgange undervist på Auschwitz-dagen.

Anmeldercitater:

»… en solid og velskrevet indføring i de væsentligste forhold omkring Holocaust […] spændende og nuanceret diskussion på baggrund af historiske facts. […] En ting, der må fremhæves, er bogens rige fotodokumentation. Det er en af dens virkeligt stærke sider«.
Ordet & Israel

»... god og systematisk […]. Hvert kapitel gør i starten rede for, hvilke spørgsmål det vil belyse, og disse spørgsmål er så overskriften på de følgende afsnit. Denne strukturering vil være en stor fordel for læsesvage elever«.
Gymnasieskolen

»En gribende bog […] forbilledligt struktureret med tværfaglige tjekspørgsmål efter hvert afsnit. […] Alle aspekter af holocaust er med i bogen, endog også et afsnit om de heldigvis få, som benægter sandheden af holocaust. […] En meget velskrevet, teoretisk solid, og savnet historisk bog [...]. Meget nyttig til skoleopgaver«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik