FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Svend Lindhardt
Hellig krig i Mellemøsten
Pris 169,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  168
ISBN:  9788778877406
Udgave, år:  1, 2008
Oplag, år:  2, 2011
Udgivelse:  December 2008
Indbinding:  Hæftet
Illustreret
Best.nr.:  1374
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Kan der blive fred i Mellemøsten, når de stridende parter bliver mere og mere religiøst fanatiske? Bogen analyser konflikten og de religiøse grupper inden for islam, jødedom og kristendom.Islam, jødedom og kristendom i Mellemøsten tolkes i stigende grad fundamentalistisk. Religionens synspunkter spiller derfor en stadigt større rolle for regionens politiske aktører.

Denne bog analyserer mellemøstkonflikten ud fra den stigende religiøse fundamentalisme. Kan der nogensinde findes en løsning, når konfliktens forskellige parter i højere grad end tidligere finder fodfæste i de religiøse tekster og ikke ønsker at indgå politiske kompromisser? Konflikten er blevet henlagt til himlen, og det har for alvor gjort den uløselig.

Forfatteren redegør for religionens stigende indflydelse i fem kapitler, hvor islams rolle i Egypten, Saudi-Arabien, Iran og Libanon analyseres – inklusive de indbyrdes konflikter mellem shia- og sunniislam i de nævnte lande. Også de interne konflikter i Libanon mellem muslimer og kristne inddrages.

Den stigende radikalisering blandt Israels jødiske befolkning gennemgås i et kapitel for sig, hvor også de kristne zionisters betydning for mellemøstkonflikten berøres. Historien bag muslimske organisationer og militser som Det muslimske Broderskab, Hizbollah, PLO og Hamas og deres syn på staten Israel gennemgås ligeledes.

Bogen indgår i serien His2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet: stx, hf og hhx.

Hjemmesiden www.his2rie.dk supplerer bøgerne i serien. Hver bog har sin egen del af hjemmesiden, hvor der findes kildetekster, arbejdsspørgsmål, opgaver, links m.m. På www.his2rie.dk findes også sider om historisk metode og kildekritik, studieteknik, formidling, historie som fiktion og meget mere.

Bogen henvender sig til fagene religion, samfundsfag og historie på ungdomsuddannelserne, hvor elever og lærere i tværfaglige eksamensprojekter og AT-opgaver med fokus på Mellemøsten med fordel vil kunne anvende bogen.


Forfatterinfo:

Svend Lindhardt er cand.mag. i historie og religion. Han har bl.a. undervist på Københavns VUC, men er i dag pensioneret. Svend Lindhardt har en lang udgivelsesrække bag sig, primært af religionsbøger, og han har virket som foredragsholder i en lang række forskellige fora. Siden 2002 har han især beskæftiget sig med kristen zionisme både i Danmark og USA samt med de religiøse og nationale konflikter i Mellemøsten.

Anmeldercitater:

»… den mest vedkommende bog, jeg har anmeldt længe. [...] Det er en fremragende bog […] bogen er eksemplarisk til tværfagligt samarbejde med samfundsfag og historie. […] Svend Lindhardt skriver godt og forstår hele tiden at koble de religiøse teorier og deres politiske/ideologisk[e] perspektiver sammen med den konkrete organisatoriske og politiske praksis«.
Religion - tidsskrift for Religionslærerforeningen for Gymnasiet og HF

»Aktuel samfundshistorisk og religionshistorisk fagbog, der er grundig og samtidig tilgængelig«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

»... mange gode grunde til at anbefale denne bog, og jeg vil godt vove at kaste mine elever ud i projekt i dette morderligt svære stof (i fagene religion, historie og samfundsfag) med denne bog i hånden. Som en godkendt og anbefalet flyde- og svømmering i det gymnasiale projekthav!«.
Gymnasieskolen

Andre titler af samme forfatter:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik