FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Jens Jørgen Nielsen
Polske paradokser
Polens nyere socialhistorie
Pris 299,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  328
ISBN:  9788778876423
Udgave, år:  1, 2008
Oplag, år:  1, 2008
Udgivelse:  Januar 2007
Indbinding:  Indbundet
Illustreret
Best.nr.:  1287
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Polen er et af vores store nabolande, alligevel er det de færreste danskere, der kender ret meget til polsk kultur og historie. Bogen giver et levende indblik i Polens politiske, historiske og kulturelle udvikling.I mange år var Danmark og Polen adskilt af jerntæppet, men inden for de senere år er grænserne næsten forsvundet, og vi er sammen i det store EU-fællesskab. Polske håndværkere og avisbude er blevet hverdag – det samme er faglige konflikter.

Forfatteren giver et levende og nuanceret indblik i Polens komplicerede udvikling. Polen er både high tech og hesteforspand, galoperende vækst og stærke påvirkninger fra både katolicisme og den kommunistiske fortid – altså meget mere end håndværkere og avisbude.

Bogen forholder sig kritisk til de senere års udvikling og peger på et svagt udviklet demokrati som årsag til den bizarre politiske udvikling i landet. Bogen viser også, at økonomisk vækst ikke automatisk fører til en løsning af sociale problemer og problemerne på arbejdsmarkedet. Forfatteren inddrager historiske, politiske, økonomiske og sociologiske analyser, men bygger i lige så høj grad på samtaler med 'den menige polske mand og kvinde' i supermarkeder, i fagforeninger eller på bar i Poznan.


Forfatterinfo:

Jens Jørgen Nielsen er cand.mag. i idéhistorie og historie, tidligere nyhedskorrespondent i bl.a. Rusland og taler flydende russisk. Han er konsulent og underviser i kommunikation og kulturforskelle. Derudover er han kulturguide i bl.a. Polen, Irland og Tjekkiet og har tidligere arbejdet for FOA samt den danske ambassade i Estland.

Anmeldercitater:

»... en både spændende, indholdsmættet og eftertænksom bog [...] en passioneret og positioneret skildring af et samfund i forandring. Jens Jørgen Nielsen skriver solidarisk, men også kritisk. […] Forfatteren anvender i vid udstrækning polske kilder, hvilket styrker teksten og formidlingen«. 
Den jyske Historiker

»... bør købes af alle faglige ledere og tillidsmænd i Danmark, der støder på vore polske gæstearbejdere og indvandrere i hverdagen, men også af historikere og samfundsforskere med interesse for Polen og af den nysgerrige turist ...«. 
Kritisk Debat

»... et nærværende og nuanceret billede af den vanskelige vej, Polen i disse år betræder og de mange problemer polakkerne møder i deres dagligdag«. 
Noter

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik