FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Jeppe Villadsen
Ret og vrang
– om menneskerettighederne
Pris 119,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  86
ISBN:  9788778875471
Udgave, år:  1, 2007
Oplag, år:  1, 2007
Udgivelse:  Januar 2008
Indbinding:  Hæftet
Illustreret
Best.nr.:  1219
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Bogen fortæller historien om vores rettigheder som borgere i verden. Ikke som de kan studeres hos filosofferne og i lovbøgerne, men gennem eksempler og konkrete diskussioner.Historien om menneskerettighederne er historien om, hvordan mennesker igennem århundreder har fået tildelt – eller mere præcist har tilkæmpet sig – stadig flere og mere omfattende rettigheder. Rettigheder, der har sikret borgerne selvbestemmelse, indflydelse og beskyttelse mod overgreb – fra staten, arbejdspladsen, markedet og hinanden. Menneske-rettighederne er blevet kaldt en lovenes lov, fordi de sætter en nedre grænse for, hvad andre love skal indeholde. F.eks. at ingen må udsættes for tortur, og at enhver har ret til tanke- og religionsfrihed. Menneskerettighederne kan forekomme abstrakte på papiret, men de er samtidig konkrete og følelige for hver enkelt af os – både når de bliver respekteret, og når de bliver overtrådt.

Det er en bog om ytringsfriheden og dens grænser, om retten til livet, om forholdet mellem religion og menneskerettigheder og om menneskerettighedernes trange kår efter 11. september 2001. Om globale fremskridt, regionale kampe og lokale overgreb. Om menneskerettighederne på kryds og tværs – fra Cuba til Sydafrika og fra Nordkorea til Danmark.

Bogen indgår i serien His2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet: stx, hf og hhx.

Hjemmesiden www.his2rie.dk supplerer bøgerne i serien. Hver bog har sin egen del af hjemmesiden, hvor der findes kildetekster, arbejdsspørgsmål, opgaver, links m.m. På www.his2rie.dk findes også sider om historisk metode og kildekritik, studieteknik, formidling, historie som fiktion og meget mere.

Bogen henvender sig til historie-, filosofi- og samfundsfagsundervisningen på ungdomsuddannelserne, men den kan læses af alle, der vil vide mere om menneskerettighederne.


Anmeldercitater:

»Til trods for at der findes en del bøger om emnet, aspirerer denne bog, via en redelig, nuanceret og overskuelig fremstilling, til at indgå i ungdomsuddannelsernes og bibliotekernes basissamling. Ligeledes anbefales bogen varmt som inspiration og informationskilde generelt til lærere i historie, samfundsfag m.m.«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

»Forfatteren får fornemt beskrevet forholdet mellem rettighedsgenerationerne og Syd-Nord-problematikken [...]. Der er gode faktabokse og massevis af statistikker, tal og dokumentation. Der henvises endvidere til kildetekster på nettet, og det er et scoop ...«.
Udvikling

»Især evnen til at problematisere mange af emnerne gør den særdeles velegnet som undervisningsbog. [...] undgår at blive enøjet, hvad emnet let kan lægge op til, og den burde kunne danne grundlag for mange forløb og diskussioner om menneskerettigheder, men også en problematisering af disse …«.
Noter

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik