FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Svend Lindhardt
Kristen zionisme
mellem religion og politik
Pris 149,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  144
ISBN:  9788778875525
Udgave, år:  1, 2007
Oplag, år:  1, 2007
Udgivelse:  December 2007
Indbinding:  Hæftet
Illustreret
Best.nr.:  1212
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

De kristne zionister er kristne fundamentalister. Det er for dem en religiøs pligt at virke for det jødiske folks genindsættelse i Israel og det jødiske tempels genopbyggelse. For det er de nødvendige forudsætninger for, at Kristi genkomst kan finde sted.For de kristne zionister er staten Israel det sikre vidnesbyrd om, at Kristi genkomst i Jerusalem er nært forestående.

De tolker Biblen bogstaveligt. Især Biblens profetier er højaktuelle, for de skildrer forholdene i Mellemøsten i dag og i morgen. Biblen identificerer ven såvel som fjende i den tilstundende kamp mellem lysets og mørkets magter. Kristendommen bliver herved mere en politisk ideologi og mindre en frelseslære.

De kristne zionister mener, at de etablerede kirkesamfund er fortabte. De har svigtet missionsbefalingen og deres pligt overfor det jødiske folk. Guds frelsesplan omfatter kun den sande kirke, de helliges samfund, som de som genfødte kristne selvfølgelig er en del af.

Bogen hævder, at den primære forklaring på, hvorfor USA i Mellemøsten så ensidigt tilgodeser Israels interesser, skal findes i den store folkelige tilslutning, som den kristne zionisme nyder i USA, hvor de udgør Det republikanske partis største og mest indflydelsesrige gruppering. USA's ensidige støtte til Israel er altså i samklang med dybtfølte holdninger hos de amerikanske vælgere, og den behøver derfor ikke primært være betinget af, at den jødiske lobby har forført USA til at føre en politik, der kolliderer med USA's interesser.

Bogen indgår i serien His2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet: stx, hf og hhx.


Forfatterinfo:

Svend Lindhardt er cand.mag. i historie og religion. Han har bl.a. undervist på Københavns VUC, men er i dag pensioneret. Svend Lindhardt har en lang udgivelsesrække bag sig, primært af religionsbøger, og han har virket som foredragsholder i en lang række forskellige fora. Siden 2002 har han især beskæftiget sig med kristen zionisme både i Danmark og USA samt med de religiøse og nationale konflikter i Mellemøsten.

Anmeldercitater:

»Bogen og den tilhørende hjemmeside er at betragte som en informations- og materialetank egnet til ekstensive arbejdsformer. [...]Forfatteren fremlægger provokerende, udfordrende og i dansk sammenhæng nye synspunkter«.
Gymnasieskolen

»Der er her skrevet en fagligt set meget velfunderet og god fremstilling, der rummer megen klarhed i forklaringer og definitioner […] Bogen er velskrevet og ud over sin anvendelse i undervisningssammenhæng, hvor religion og historie kan samarbejde, er den velegnet som grundlag for debatten om politik og religion«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

»Bogen indeholder et væld af interessante oplysninger, som kan bruges både i religion og historie. […] Bogen er særdeles brugbar for historielærere, der underviser i Mellemøst-problematikken og USA’s rolle i denne sammenhæng […]. Den er naturligvis også meget velegnet til AT-samarbejde …«.
Noter

Andre titler af samme forfatter:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik