FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Lars Lundmann Jensen
Hvem er jeg?
Narcissisme og personlighed i det senmoderne samfund
Pris 269,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  192
ISBN:  9788778873859
Udgave, år:  1, 2006
Oplag, år:  2, 2011
Udgivelse:  September 2006
Indbinding:  Paperback
Illustreret
Best.nr.:  1006
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Begrebet narcissisme er blevet lidt slidt i kanterne, ikke desto mindre er det stadig yderst relevant. Det omfatter nemlig nogle meget interessante aspekter ved mennesket i det senmoderne samfund. Bogen aktualiserer begrebet ved at skabe en ny narcissisme- og personlighedsteori.At vores kultur er narcissistisk, er efterhånden blevet en kliché, der, selv om narcissismebegrebet ikke længere er højeste mode, accepteres som en selvfølgelighed af mange. Hvem er jeg, hvad er mine mål og ønsker i livet, og hvordan spejler og forholder omverdenen sig til min personlighed?

Disse er spørgsmål, som direkte eller indirekte fungerer som ledetråde for mange liv. Når svarene på disse spørgsmål ikke synes enkle og ligetil, er det oplagt at søge anerkendelse og bekræftelse hos andre. Men bogen peger på, at den identitet, der søges bekræftet, er en identitet, der ikke findes som noget i den enkeltes psyke eller som en stabil og fast forankret enhed.

Begrebet narcissisme var på mode i 80'erne. Der gøres ikke længere så mange iagttagelser af individ og samfund i en narcissistisk forståelsesramme. Det skyldes ifølge nærværende bog ikke, at begrebet ikke længere er relevant – tværtimod! Bogens formål er derfor at reaktualisere begrebet ved at lave en ny teori, der på den ene side er personlighedspsykologisk, idet den konstruerer en ny personlighedsteori, og på den anden side er socialpsykologisk, idet den via en række eksempler begriber det samfund, der gør denne nye personlighedsforståelse nødvendig.

Bogen diskuterer bl.a. forskelle på begreber som individualisme, egoisme og egocentrisme, og bruger det nye narcissismebegreb som udgangspunkt til at reflektere over forhold som kernefamiliens nedtur, autoritetsløsheden, markedets (arbejds- såvel som forbrugsmarkedet) ændrede betydning for identitetsdannelsen, autoriteternes fald og forestillingen om at være sin egen lykkes smed.


Anmeldercitater:

»Bogen er banebrydende og tankevækkende i sine velargumenterede synspunkter og skrevet i et klart, engageret sprog, så den kan læses af alle interesserede, både diverse fagfolk (psykologer, filosoffer, sociologer m.m.) samt læsere uden særlig baggrund«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

»Begge bøger [anmeldt sammen med Balance mellem liv og arbejde – en myte? fra DPF] er tænksomme og udogmatiske i synet på samfundet og den enkelte. Og direkte forfriskende er det, at management-jargonen bliver taget ved vingebenet«.
Psykolog Nyt

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik