Mediekomplekset
Bogen analyserer de radikale konsekvenser af den aktuelle udbredelse af digitale medier og tematiserer et essentielt paradoks i samtiden: Medieudviklingen er eksploderet, men samtidig er mediekritikken nærmest forsvundet.
Vi tror, at udbredelsen af internettet og sociale medier fremmer demokratiet og folkelig indflydelse, men egentlig forholder det sig lige omvendt: Vores indflydelse på samfundsudviklingen er dalende. Det ses i fraværet af stærke tværpolitiske bevægelser og i de konstant faldende medlemstal i partier og fagforeninger.
Samtidig medvirker den konstant medie- og nyhedsstrøm til, at der opstår mediebobler, der skaber umiddelbar dramatik og ekstreme popularitetsudsving, som det er sket for blandt andre Villy Søvndal, Ny Alliance og Alternativet.
Bogen indeholder en kompakt teori om medier og modstand i det 21. århundrede, hvor ikke kun økonomi og politik er gennemgribende medialiseret, men hvor udbredelsen af sociale medier og smartphones også grundlæggende ændrer den sociale dynamik og tidsbilledet.
»Mediekomplekset er en inspirerende bog, hvor fortolkning af nyere sociologer og filosoffers fremstilling af udvikling i hverdagsliv og samfund i form af et alternativt blik på varer, politik og medier, sammenholdes med udviklingen i 'velstandssamfundet'«.
Poul Hansen, policyrådgiver
»Bogen er tankevækkende, udfordrende og god til at sætte noget af det, der fylder i medierne, i perspektiv«.
Josua Christensen, lærer, master i børne- og ungdomskultur, æstetiske læreprocesser og medier og faglig konsulent i Frie Skolers Lærerforening
Antal sider: 139
ISBN: 9788771186796
Udgave, år: 1, 2016
Oplag, år: 1, 2016
Udgivelse: 23-02-2016
Indbinding: Hæftet
Best.nr.: 11128