Et nyt gymnasium
Ikke værested men lærestedDanske gymnasieelever arbejder og lærer for lidt, selvom staten bruger millioner af kroner på eleverne. Det er det kontante budskab i denne debatbog om det danske gymnasium.
Gymnasiet er blevet et værested frem for et lærested, og det skal bringes på omgangshøjde med det samfund, eleverne skal ud i. Det mener gymnasielærer Per Helmer Hansen, der med mere end 35 års erfaring ved, hvad han taler om.
Bogen fungerer både som debatoplæg og tankeeksperiment om et gymnasium, der på alle måder adskiller sig fra de nuværende, og som i langt højere grad stemmer overens med det omgivende samfunds betingelser og mål.
Per Helmer Hansen understreger, at der er rigtig mange gode ting i det moderne gymnasium, f.eks. gruppe- og projektarbejde og ikke mindst Almen Studieforberedelse, der tænker flere fag og områder sammen.
På trods af investeringer i moderne teknologi, dygtige lærere, få elever i hver klasse og de mange millioner, staten investerer i gymnasiet, mener han dog, at der er alt for meget, der halter.
»Flere regeringer har ønsket, at 90 % af en årgang får en ungdomsuddannelse. Men når uddannelsen ender med 90 % opbevaring og 10 % læring, er der noget galt«, siger han.
Bogen er et godt indspark i gymnasiedebatten og kommer med konkrete bud på, hvordan tingene med fordel kan gøres anderledes.
»… det er en bog, der nødvendigvis må vække interesse i gymnasiekredse. Den er let tilgængelig sprogligt og har et meget personligt præg uden at blive privat og enkeltsagsfikseret«.
Bibliotekernes lektørudtalelse
Antal sider: 119
ISBN: 9788771181050
Udgave, år: 1, 2012
Oplag, år: 1, 2012
Udgivelse: 20-09-2012
Indbinding: Paperback
Best.nr.: 8155