Antallet af uledsagede flygtningebørn er steget de senere år i takt med, at antallet af flygtninge på globalt plan er det højeste siden 2. Verdenskrig. Langt de fleste børn, der ankommer alene til Europa, er teenagedrenge. De har krav på at blive behandlet som børn med behov for særlig beskyttelse, men i stedet bliver de stillet over for en stressende asylprocedure, som de ofte ikke forstår, og som blandt andet skal afdække, om de har fortalt sandheden om deres situation og alder. En alder, der er altafgørende i forhold til både behandlingen af deres sag og selve deres ophold på asylcentret.
Drengene fra Afghanistan fortæller historien om seks uledsagede flygtningedrenge: Mahdi, Muthjaba, Tazkira, Shahab, Imal og Sadam:
- Hvorfor flygtede de?
- Hvad har de været udsat for undervejs?
- Hvilke drømme og håb har de for fremtiden?
- Hvordan endte de i Danmark?
- Hvordan håndterer det danske asylsystem de uledsagede?
- Hvor er de i dag?
Bogen giver et indblik i de faktorer, der fik børnene og deres forældre til at forlade deres hjemland og ejendom. Den fortæller om, hvordan det kan gå til, at børn ender med at blive adskilt fra deres familier. Og den viser, at det danske asylsystem – politisk såvel som i praksis – til tider kan virke unødigt hårdt over for de mennesker, der kommer hertil.