FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Marianne Abrahamsen
Tuxens breve
– mellem kunst og kærlighed
Pris 349,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  344
ISBN:  9788772162539
Udgave, år:  1, 2020
Oplag, år:  1, 2020
Udgivelse:  December 2020
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  5635
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Vi kender den offentlige person Laurits Tuxen gennem hans vid­underlige malerier af Europas kongelige. I Tuxens breve bliver vi præsenteret for privatmennesket Laurits og hans livs kærlighed Ursule. Bogen giver et mangefacetteret billede af et ikke helt traditionelt ægtepar.Marianne Abrahamsen nåede aldrig at møde sine oldeforældre, maleren Laurits Tuxen og hans belgiske hustru Ursule de Baisieux. Men i 1987, da mormoren Yvonne døde, fandt Marianne Abrahamsen en mappe med oldeforældrenes kærlig­heds­­breve. Det gik op for hende, at brevene fungerede som en tidsmaskine tilbage til victorianismens stramme moral og etikette og to mennesker, der ønskede at gå deres egen vej – sammen.

Bogen lader os komme tæt på Europas kongehuse og de store Skagens­malere, der alle plejede omgang med Tuxen, samt ikke mindst et ungt ægtepar, der kæmpede for at få deres samliv til at fungere og ønskede at bryde med nogle af samtidens opfattelser af det korrekte ægteskab.

I Tuxens breve har Marianne Abrahamsen samlet hele korrespondancen, der strækker sig fra 1885 – det år, hvor Laurits og Ursule blev forlovet – og frem til Ursules alt for tidlige død i 1899. I brevudvekslingen får vi adgang til parrets inderste tanker og følel­ser. De elskede hinanden højt, men deres forlovelse og ægteskab var også præget af megen adskillelse, angst og uro.

Bogen er for alle, der interesserer sig for dansk kunst, Skagensmalerne, for Laurits Tuxen i særdeleshed, og for de historieinteresserede, der vil vide mere om hverdagslivet i 1800-tallets sidste årtier.


Forfatterinfo:

Marianne Abrahamsen er oldebarn af Laurits og Ursule Tuxen og er cand.mag. i fransk og spansk. Hun har været gymnasielærer og gymnasierektor og har skrevet ph.d. om gymnasieledelse.

Anmeldercitater:
stjernestjernestjernestjerne

»Bogens indledning er for dem, der interesserer sig for Skagensmalerne, for Laurits Tuxen i særdeleshed, og brevene er for den historieinteresserede, der vil vide mere om livet i 1800-tallets sidste årtier hos almindelige mennesker og i de europæiske kongelige hoffer, som Tuxen er så kendt for at male.«
Nordjyske

stjernestjernestjernestjerne

»For en moderne læser er ’Tuxens breve’ et fascinerende kig ned i en svunden tid. Det er samtidigt et indblik i kærlighedens veje og vildveje, som de fleste af os vil nikke genkendende til. Den ekstatiske, smertelige og vidunderlige kærlighed.«
Jyllands-Posten

stjernestjernestjernestjerne

»[…] en smuk gestus at genfortælle dette kapitel af Ursule og Laurits Tuxens liv.«
Politiken

»Flot og veludført værk, der beskriver et andet aspekt af kunstnerens tilværelse end hidtil set.«
Bibliotekernes lektørudtalelse

»Det er en særdeles velskrevet og læseværdig bog for alle, der interesserer sig for dansk kunst, for Skagensmalerne og for Laurits Tuxen og hans kunst i særdeleshed. Bogen er dog også særdeles relevant for den samfundshistoriske læser, der vil vide mere om hverdagslivet i 1800-tallets sidste årtier i de ’højere klasser’«.
Omnibus – ugebrevet om kunst, rejser, gastronomi, litteratur og samfund

»Det styrker bogen, at den sætter parrets personlige fortælling ind i den kultursammenhæng, hvori de levede. Men først og fremmest fortjener forfatteren tak for, at hun ikke bare lod brevene ligge i det chatol, hvor de var opbevaret. Tuxens kunst havde nok kunnet stå sig uden, men det styrker interessen at komme tæt ind på livet af kunstneren og det miljø, han levede i.«
Kunstmagasinet Janus

»[…] bogen [er] letlæst og fremstillingen flyder derudad. […] en gennemillustreret bog, hvor tekst og billeder går i dejligt samspil. […] sin bredt formidlende udgivelse er Marianne Abrahamsens bog et godt bekendtskab, og Tuxen-familien lige så.«
Rasmus Kjærboe, ph.d. og museumsinspektør ved Den Hirschsprungske Samling, Personalhistorisk Tidsskrift

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik