FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Jørgen Junker Grimstrup
De arabiske erobringer 630-750 og islams tilblivelse
Pris 269,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  248
ISBN:  9788772162249
Udgave, år:  1, 2020
Oplag, år:  1, 2020
Udgivelse:  August 2021
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Illustreret i farver
Best.nr.:  5560
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

De arabiske erobringer 630-750 og islams tilblivelse fortæller historien om arabernes erobringer i Mellemøsten, Centralasien, Nordafrika og Europa, der vendte op og ned på den eksisterende kultur- og magtorden.Bogen har to hovedtemaer. I bogens ene spor beskrives erobringernes forløb, og hvordan de erorbrede lande og folk og erobrerne selv blev påvirket. Indflydelsen kan spores op til to-tre århundreder efter erobringene. De arabiske erobringer kan også forstås som en forløber til de senere korstog, der af nogle forskere betragtes som en kristen modreaktion.

Bogens andet tema er islams langsomme fødsel. Her tages der afsæt i muslimernes egne fortællinger, ifølge hvilke islam allerede var etableret som religion ved Muhammeds død i 632. Forfatteren viser ved hjælp af et samtidigt, kristent kildemateriale og ved hjælp af senere muslimske beretninger og moderne historieskrivning, at islam blev til over flere århundreder.

Bogen henvender sig til alle med interesse for den tidlige middelalder i Europa og Mellemøsten, for de store verdensreligioner og islam i særdeleshed.

De arabiske erobringer 630-750 og islams tilblivelse er dog primært skrevet til historieundervisningen i gymnasiet. Gennem bogen får eleverne indblik i, hvordan islam etablerede sig som religion og vandt fodfæste i det udstrakte landområde fra Marokko og Portugal i vest til Sind og Transoxanien i øst. Bogen kan derfor med fordel bruges i samspil med faget religion.


Forfatterinfo:

Jørgen Junker Grimstrup har været lektor i historie og geografi på Viborg Kate­dralskole fra 1986 til 2016. Han er cand.mag. i historie og geografi.

Anmeldercitater:

»Bogen falder […] på et meget tørt sted og rummer flere dyder, der taler til både elever og lærere og vil kunne styrke undervisningen i et emne, som i medierne alt for nemt reduceres til noget med tørklæder, tolerance, eid og slik uden animalsk gelatine.«
Michael Jalving, Jyllands-Posten

stjernestjernestjernestjerne

»Velskrevet, læsevenlig og spækket med gode illustrationer/credits, kildehenvisninger og ordlister. […] Bogen anbefales ikke kun til ungdomsuddannelser, men til alle, der gerne vil op i vidensniveau og gerne langt over Facebook-niveau og andre af tidens forvrøvlede medier, der har haft urimeligt nemt og demagogisk spil.«
Uddannelsesbladet

stjernestjernestjernestjerne

»[…] et stort formidlingstalent, stor lid og stor indsigt i emnet.«
Kristeligt Dagblad

»I den afsluttende konklusion trækkes alle trådene sammen til et mere overordnet, men ikke mindre nuanceret billede af en relativ kort periode i verdenshistorien, som fik vidtrækkende følger – både for den kristne kirke dengang og for det fornyede religionsmøde, som vi befinder i i dag. Så langt trækker forfatteren ikke selv trådene, men for en religionshistorisk og teologisk bestemt læsning er det oplagt at læse bogen i dette perspektiv. Det være hermed anbefalet.«
Michael Rønne Rasmussen, Præsteforeningens blad

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik