FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Poul Sverrild
Vejene til Hvidovre
– om den periurbane udvikling i en københavnsk forstadskommune
Pris 299,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  319
ISBN:  9788772161303
Udgave, år:  1, 2020
Oplag, år:  1, 2020
Udgivelse:  April 2020
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  5519
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Vores forstæder er kommet for at blive – de vil selv være byer – og de fortjener, at vi behandler deres udvikling i overensstemmelse med deres historie og ikke med omverdenens forestillingsverden. Med udgangspunkt i forstadskommunen Hvidovre fortæller bogen historien om Danmarks forstæder.Vores moderne forstæder er den største bosættelsessucces i historien. I løbet af mindre end to århundreder er det blevet hér, vi bor. Men forstæderne er stadig stedbørn i byhistorien, hvor den hyppigt anvendte fællesbetegnelse forstaden reducerer forstæderne til en stereotyp.

Vejene til Hvidovre handler om, hvordan en landsby blev til forstad, og om, hvilke veje udviklingen ikke tog – og hvorfor. Bogen griber fat i den oversete fase i urbaniseringen, hvor det endnu er uklart, hvilken vej byudviklingen vil tage. Det er her, hvor alle muligheder endnu står åbne, og hvor alle kræfter er i spil.

Forfatteren Poul Sverrild kaster samtidig lys over nogle af de nye aktører, som påvirkede opblomstringen af enfamiliehuset i de afgørende år omkring 1. Verdenskrig, hvor det private hus på den lille jordlod blev bolighistoriens darling. Han berører desuden, hvordan forstæderne er behandlet i et teoretisk perspektiv og i den danske litteratur.

Vejene til Hvidovre opfordrer os til at se på forstæderne indefra og afdække de overlejrede udviklingsmuligheder, som historien valgte fra. Her ligger inspiration til fremtidens forstæder. Den henvender sig til alle med interesse for by- og lokalhistorie.


Forfatterinfo:

Poul Sverrild er mag.art. i historie, ph.d. og museumschef MSO ved Forstadsmuseet.

Anmeldercitater:

»Bogen er skrevet på baggrund af et årelangt, grundigt forskningsarbejde og en vedvarende dyb interesse for genstanden, Hvidovre, hvor forfatteren har arbejdet med lokaliteten gennem årtier. Bogen indeholder således samlet stor værdifuld viden for fagfolk […].«
Historie-online.dk

»Et værk, der har betydelig interesse for enhver, som er optaget af både arbejderklassens og -bevægelsens, velfærdsstatens, boligens, byernes og ikke mindst hovedstadsmetropolens historie.«
Henning Bro, Arbejderhistorie

»Bogens værdi som andet end blot en enkelt kommunes historie er, at Sverrild sætter forstaden ind i en international kontekst […] et særdeles velillustreret standardværk for enhver, der interesserer sig for den danske hovedstads historie i 1800- og 1900-tallet og for så vidt også i 2000-tallet.«
Jes Fabricius-Møller, Historisk Tidsskrift

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik