FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Peter Sippel
Teknologiforståelse i skolen
– forløb og refleksioner
Pris 229,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  110
ISBN:  9788772161273
Udgave, år:  1, 2020
Oplag, år:  1, 2020
Udgivelse:  Januar 2020
Indbinding:  Hæftet
Illustreret i farver
Best.nr.:  5508
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Hvordan lærer vi børn og unge at begå sig på de digitale platforme, hvis de skal blive til andet og mere end ukritiske forbrugere af teknologiens strømlinede platforme?Teknologiforståelse i skolen giver konkrete værktøjer til at lære elever i 0-9. klasse, hvordan de kan dykke ned i teknologiens etiske og tekniske dimensioner i stedet for kun at skøjte rundt på overfladen.

Nutidens programmer og styresystemer er langt mere brugevenlige end for blot 10 og 20 år siden, men det betyder også, at det bliver sværere at vide, hvordan de fungerer.

Derfor er teknologiforståelse vigtigt. Det kræver en bevidst og målrettet indsats, hvis børn og unge skal opnå en forståelse for teknologiens grundprincipper og for dens påvirkning af samfundet og individet – så de unge selv kan blive både kritikere og udviklere af ny teknologi.

Bogen består af en række konkrete undervisningsforløb, som trinvist lærer børn og unge at blive skabere og kritikere af teknologien. 

Indskolingen
Bogens undervisningsforløb lærer eleverne i indskolingen basal forståelse for computere og styresystemer. Med lege og lettilgængelige programmer illustrerer forløbene for de yngste, hvordan vi mennesker sender beskeder til og imellem computere.

Mellemtrinnet og Udskolingen
Til mellemtrinnet og udskolingen finder I forløb, der lærer eleverne, hvordan man kommer i gang med at kode og programmere, og forløb, der præsenterer eleverne for relevante overvejelser om, hvordan de lærer at tage vare på deres privatliv på internettet.

Teknologiforståelse i skolen henvender sig til lærere i faget teknologiforståelse på alle klassetrin, men rummer også forløb, der kan bruges i matematik, samfundsfag eller dansk.

Hvert forløb er sat op i overskuelige trin med illustrationer og links til gratis programmer og videoer undervejs.


Forfatterinfo:

Peter Sippel er uddannet lærer og har siden 2001 undervist primært i naturvidenskabelige fag og orienteringsfag. Som engageret computerbruger siden 1988 har han fulgt den teknologiske udvikling, og som lærer har han i mange år været it-administrator. Desuden har han siden 2015 drevet en it-support virksomhed med fokus på at hjælpe private.

Anmeldercitater:

»Bogen er nærmest forud for sin tid og kan hjælpe ALLE lærere; både dem med en del i IT-erfaring, men især åbne døren op for en ny verden til de undervisere, som ikke føler sig trygge eller velbevandrede i undervisningen i teknologiforståelse, da den guider en nemt og overskueligt.«
Mette Ryberg Nielsen, overlærer

»Bogen er en god håndgribelig grundbog men også en bog der giver en masse gode ideer til undervisningsmæssige sammenhænge. Jeg har fået en stor forståelse for teknologiens grundsten, men også måden teknologi har udviklet sig og blevet mulig, at implementere i den daglige undervisning. [...] Tak for inspirationen til fremtidige undervisningsforløb.«
Celia Vestergaard-Rosener, pædagog

»'Teknologiforståelse i skolen' er en meget aktuel og vedkommende bog. Peter Sippel har i bogen nogle gode overvejelser over teknologiforståelse, hvor han giver et fint overblik over udviklingen, og den store betydning teknologi har og vil få i fremtiden. [...] Jeg kan varmt anbefale Teknologiforståelse i skolen. Den skal købes i mange eksemplarer til lærerbiblioteket, da den gør op med teknologiforståelse som et område, nogle få nørdede lærere skal tage sig af. Bogen har en imponerende samling af uhyre relevante links, som er lige til at bruge. Struktur og didaktisering af dette enorme område er virkelig en håndsrækning, der vil glæde mange.«
Bente Staub, folkeskolelærer, cand.pæd. i it-didaktisk design

LINKS til Teknologiforståelse i skolen
Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik