De igangværende klimaforandringer hører til blandt de største udfordringer i menneskehedens historie, og opråb fra videnskaben har stået på siden 1970. Men klimaforandringer er ikke blot et spørgsmål om naturvidenskab. Klimaændringer har indflydelse på alle livets forhold, og en moralsk og politisk stillingtagen til klimaændringerne ligger uden for den naturvidenskabelige horisont.
I Klimaet under forandring – og hvad så? sætter en gruppe danske filosoffer fokus på, hvad der skal til, for at vi mennesker vedkender os vores moralske ansvar, så klimaet kan blive højeste prioritet for os alle. De forsøger at besvare spørgsmålene:
- Hvor sikre kan vi være på klimaforskningens resultater?
- Hvis forudsigelserne er korrekte, hvad skal så motivere os til at handle: Frygt eller fornuft? Eller hensynet til kommende generationer?
- Hvem skal betale for den grønne omstilling?
Ifølge forfatterne kalder klimaudfordringerne ikke kun på en forståelse for videnskabelige kendsgerninger, men også på en helt ny tilgang til global retfærdighed. Ikke før vi påtager os det fulde ansvar over for både nutidens og fremtidens medmennesker, vil medierne og politikkerne sætte klimaet øverst på dagsordenen.
Bogens bidragsydere er: Jan Faye, Claus Strue Frederiksen, Morten Ebbe Juul Nielsen, Lærke-Sofie Klok Due og Andreas David Krog.