C.S. Lewis’ bogserie om eventyrlandet Narnia og løven Aslan har fascineret børn over hele verden siden 1950’erne. I Narnia og filosofien ser en række filosoffer på store, små og overraskende spørgsmål og dilemmaer, som præger den populære fantasyfortælling.
I Narnia-seriens syv bind møder vi både løven Aslan, talende dyr og træer, skurke og helte, ondsindede hekse og ædelmodige mennesker, mus, heste og fauner. C.S. Lewis’ ønske med bøgerne var at skabe gode og fantasifulde fortællinger for børn samt – som konverteret ortodoks kristen – at skabe et rum, hvor bogens læsere kunne møde fortællingen om Gud og Jesus i en eventyrlig form.
Narnia-seriens bøger er derfor fulde af teologiske og filosofiske spørgsmål. Nogle handler specifikt om, hvorvidt der findes en gud eller ej, og hvad det vil sige at tro, men bøgerne rækker ud over kristendommen til det alment filosofiske. Blandt de spørgsmål, der behandles i Narnia-serien – og derfor også i Narnia og filosofien – er:
- Hvordan kan vi skelne sandhed fra illusion?
- Hvilke sanser er de vigtigste?
- Tør vi stole på det usandsynlige?
- Hvorfor skal vi være moralske?
- Hvad er tid?
- Kan en person blive forvandlet til en drage og stadig være den samme?
Find dit sværd, heltemod og din eventyrlyst frem og bevæg dig sammen med en række filosoffer gennem garderobeskabet til nye eventyr i Narnia. Med Narnia og filosofien kommer du længere op og længere ind i universet end nogensinde før – og måske møder du selveste Aslan.