FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Lise SvanholmThyge Christian Fønss-Lundberg
Tuxen
De kongelige billeder
Pris 399,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  252
ISBN:  9788771189889
Udgave, år:  1, 2018
Oplag, år:  1, 2018
Udgivelse:  November 2018
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  4209
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Danmark har produceret en lang række internationalt anerkendte hofmalere. Men kun én hofkunstner kan prale af, at hans værker er blevet en integreret del af den europæiske kongelige ikonografi og kultur: Laurits Tuxen. I denne bog fortæller kunsthistorikerne Thyge Fønss-Lundberg og Lise Svanholm om hans kongelige portrætter fra de engelske, russiske, danske og græske hoffer.Vi kender alle det ikoniske maleri af 'Europas svigerfar', Christian 9., med børn og svigerbørn på Fredensborg Slot. Maleren bag er Laurits Tuxen (1853-1927), datidens førende royale portrætmaler.

Tuxen malede zarfamilien i Rusland, den danske kongefamilie, dronning Victoria og mange flere. Tuxen – de kongelige billeder  introducerer til Tuxens liv og oeuvre med fokus på de over 40 år, hvor han var en af Europas førende hofmalere.

Bogen er den første samlede fremstilling af Tuxens kongelige portrætter og malerier, og den viser i både helhed og detaljer velkendte og efterhånden ikoniske malerier som dronning Victorias 60-års regeringsjubilæum ved St. Paul’s Cathedral. Men også hidtil upublicerede og mindre kendte billeder bliver omtalt og analyseret.

Tuxen – de kongelige billeder er et must for alle kunstelskere, der vil et skridt tættere på den storslåede maler.


Forfatterinfo:

Lise Svanholm er mag.art. i kunsthistorie med særlig interesse for skagensmalerne og portrætkunst. Hun har gennem årene indsamlet et omfattende materiale om Tuxens liv og værk, der nu indgår i Skagens Museums arkiv. Hun har tidligere skrevet Laurits Tuxen. Europas sidste fyrstemaler (1990).

Thyge Christian Fønss-Lundberg er cand.mag. i kunsthistorie, vurderingsmedarbejder hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner og kurator på flere udstillinger om kongelig kunst. Han har skrevet flere bøger og artikler om kongelig kunst og kultur, blandt andet Portrætter af en dronning. Dronning Margrethe II i portrætkunsten 1972-2012 (2013), Tilbage til Fredensborg. Omkring Thomas Kluges gruppeportræt 'Kongehuset' (2013) og Åbent hjerte. Prins Henriks kunstneriske univers (2014).

Anmeldercitater:

»Den perfekte julegave til kongetro kunstelskere eller folk med hang til flotte garderober. [...] Laurits Tuxens internationale karriere kræver respekt. Den nye, royale bog rehabiliterer ham på bedste vis bl.a. takket være de mange gengivelser af hans værker, der i dag hænger i udlandet«.
Kulturkupeen.dk

»[…] det er en fremragende bog forlaget Frydenlund netop har udgivet. […] den er et tidsbillede, en skildring af en epoke de færreste havde indsigt i, hvilket på ingen måde gør bogen ringere – tværtimod«.
Kulturmagasinet Omnibus

»Tuxen er på alle måder et bekendtskab værd. […] De enestående malerier sættes i relief af malerens skitser, og Tuxens store talent kommer fuldstændig til sin ret – hans indre glød brænder simpelthen ud til os fra bogens sider. […] Bogen viser den store respekt for virtuosen Tuxen, som han rent faktisk fortjener. Og det er meget glædeligt, at de to forfattere får genindskrevet Tuxen i den danske kunsthistorie. Det har han på alle måder fortjent. Den storslåede bog anbefales til alle kunstelskere, og alle dem, som interesserer sig for den kongelige kulturhistorie og de overdådige garderober og gevandter«.
Bogblogger.dk

»Sjældent har jeg læst og nydt en kunstbog som denne«.
Steen Flemming Jørgensen, rektor emeritus / filmanmelder

stjernestjernestjernestjerne

»den bog […] som alle sande royalister bør have på ønskelisten«.
Politiken

»[…] en overmåde smuk bog, overdådigt illustreret«.
Antik & Auktion

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik