FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Per Malmros

Forord af Verner Sand Kirk, direktør for Danske A-Kasser


Viden der virker?
Arbejdsmiljø fra forskning til handling
Pris 299,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  256
ISBN:  9788771189940
Udgave, år:  1, 2018
Oplag, år:  1, 2018
Udgivelse:  September 2018
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Best.nr.:  4199
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Hvordan bruger vi bedst forskningsresultater om arbejdsmiljø i lovgivningen og ude på arbejdspladserne? Viden der virker? ser på, hvordan vi bruger – og til tider ignorerer – forskernes viden om skadevirkninger, årsager og sammenhæng inden for arbejdsmiljø.Per Malmros har arbejdet inden for stort set alle områder af arbejdsmiljøsystemet gennem mere end 30 år. Det har været en periode med en rivende udvikling, hvor forskningen har produceret væsentlig ny viden om arbejdsmiljøet. Men desværre har den ikke på en gennemsigtig og konsekvent måde udmøntet sig i forebyggelse.

Viden der virker? sætter spørgsmålstegn ved den administrativ-politiske praksis, der har udviklet sig i Arbejdstilsynet. Alt for megen arbejdsmiljøforskning går tabt. Undersøgelser og forskningsresultater bliver sjældent brugt optimalt, når der efterfølgende skal tages politiske beslutninger. Ligeledes dikterer politisk pres og mediehistorier, hvad der skal forskes i. 

Bogens forfatter, Per Malmros, mener, at der mangler metoder og arbejdsgange for ’fordøjelsen’ af forskningsresultaterne, herunder hvordan vi implementerer dem i politiske beslutninger og i praksis, eller hvordan vi kan drage nytte af den eventuelle effekt.

Med udgangspunkt i embedsmandens rolle som formidler mellem videnskab og politik kaster forfatteren et kritisk blik på dansk arbejdsmiljøs nyere historie og diskuterer, hvordan evidens, vidensdeling og en dosis sund fornuft kan give os et bedre arbejdsmiljø fremover.

Per Malmros at ruske op i både sin egen forskerkreds, men også i forskningsbrugere, politikere og medier, der ofte blæser enkeltsager op uden at lytte til eksperterne på området.


Forfatterinfo:

Per Malmros er cand.scient. i biologi. Han har beskæftiget sig med arbejdsmiljø siden 1980 som bl.a. forsker, embedsmand, konsulent og kontorchef. I dag er han seniorforsker på Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital.

Anmeldercitater:

»En meget oplysende bog når man interesserer sig for arbejdsmiljø«.
Per Nielsen, lagerarbejder

»En meget indsigtsfuld, en meget tankevækkende og visse steder en meget provokerende bog, som falder på et meget tørt sted i den danske faglitteratur om arbejdsmiljø og forholdet mellem forskning og praksis. [...] Bogen ER simpelthen interessant, fordi Per Malmros kan trække på et langt livs indsigt og erfaring som forsker, konsulent samt ikke mindst højt og centralt placeret embedsmand i arbejdsmiljøsystemet – og i øvrigt kombinerer det med den forskning i emnet, som han har gennemført i de seneste år«.
Per Tybjerg Aldrich, arbejdsmiljørådgiver

»Her er tale om et aktuelt og kritisk indlæg om brug, misbrug og manglende brug af forskning i praksis, som med introduktionen i Danmark af det nye begreb knowledge transfer rækker videre end arbejdsmiljøsystemet, og jeg kan varmt anbefale bogen«.
Ugeskrift for læger

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik