FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Morten Lander Andersen

Fotograf: Lars Gundersen


På tur i reformationens København (e-bog, epub)
Pris 119,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  150
ISBN:  9788771189247
Udgave, år:  1. e-bogsudgave, 2017
Udgivelse:  November 2017
Illustreret i farver
Best.nr.:  4075
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

1500-tallet er blandt de mest dramatiske perioder i Københavns historie. Især årene fra 1520 til 1540, hvor Martin Luthers reformationstanker slog ind over hovedstaden, og hvor konger kæmpede om magten – mod hinanden og mod den katolske kirke.I denne guidebog tager historiker Morten Lander Andersen dig med rundt til de historiske, teologiske og arkæologiske spor efter reformationen. De er skjult under moderne bygninger og vejbelægning, men de findes, og det handler blot om at se godt efter, når du bevæger dig rundt i Indre By.

På tur i reformationens København præsenterer fakta og fortællinger, som du kan nyde hjemme fra lænestolen. Men den fungerer også som en praktisk guidebog til at tage med på gåtur og oplevelsesjagt i hovedstaden.

Gennem 32 illustrerede kapitler får du hele historien om datidens kirkelige og politiske magtkampe. Læs om halshugningen af Torben Oxe i 1517, belejringen i 1524, Grevens Fejde, hungersnød og terrorstyre, de første lutheranere, Christian 3.’s proklamation af reformationens gennemførelse på Gammeltorv i 1536 og meget mere.

God fornøjelse på din tur i reformationens København.


Forfatterinfo:

Morten Lander Andersen (født 1972) er cand.mag. i historie og religion. Han arbejder med formidling af historiske emner i København gennem byvandringer, foredrag og artikler, bl.a. i eget firma. Morten er redaktør af tidsskriftet 2100 Ø.

Anmeldercitater:

»Jeg har brugt en dag på at læse På tur i reformationens København og jeg er begejstret. Min første indskydelse var: ”Den bog er bare for kort”. Morten Lander Andersen fører os igennem København i en fin kreds i middelalderbyen, og man bliver grebet af de gode historier og de små anekdoter. Jeg synes bogen adskiller sig ved at engagere læseren, og den er – oplever jeg – ikke skrevet til en bestemt målgruppe. […] Absolut en anbefalelsesværdig bog som henvender sig bredt til læsere med interesse for historie.«
Pernille Ødum Halse, konsulentchef

»Ja tak! Morten Lander Andersen sætter scenen fra starten med en god introduktion til reformationsårene – det er trods alt et par dage siden, jeg havde historie i skolen. […] Morten Lander Andersen serverer historien på en fremragende måde. […] Jeg er begejstret for bogen. Tak for en god læseoplevelse. Vil helt klart anbefale den til andre«.
Dorthe Mundbjerg, udviklingssygeplejerske

Andre titler af samme forfatter:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik