FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Ulla Strømberg
Nyere danske scenografer
– portrætter, samtaler og historiske linjer fra 1930 til i dag
Pris 399,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  408
ISBN:  9788771187847
Udgave, år:  1, 2017
Oplag, år:  1, 2017
Udgivelse:  Maj 2017
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  4051
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Se, se, se! Denne bog handler om at se teater og at se den scenografi, der er bygget op om hver enkel forestilling. For mange danske scenografer har et niveau, som fortjener at blive bemærket. Bogen sætter scenograferne i centrum og markerer deres væsentlige rolle i teatret.Uden kulisser og scenografi, intet teater! Et skuespil, en ballet eller en opera uden scenografi mangler noget. Publikum vil gå fra forestil­lingen med en tom og sulten fornemmelse.

Bogen portrætterer og præsenterer nyere danske scenografer fra 1930'erne til i dag og deres betydning for dansk og international teater og scenekunst. Kulturjournalist Ulla Strømberg genfinder i bogen her den respekt og anseelse, som de danske scenografer og deres scenografi vitterlig fortjener.

Scenograferne kommer selv til orde, og de fortæller om deres metier, om deres overvejelser og deres personlige udvikling i faget og kunsten. Bogen præsenterer dermed et udvalg af de seneste 80 års bedste udøvere inden for feltet – tilbage fra Svend Johansen og Kjeld Abell til seneste skud på stammen: Julian Juhlin. Også en række danske billedkunstnere, som har været på visit i teatret, beskrives, bl.a. Richard Mortensen, Per Kirkeby, Michael Kvium og John Kørner.

Bogen trækker også historiske linjer fra antikken over Holbergs samtid og frem til i dag. Aldrig har så mange scenografers skitser og færdige resultater været samlet i én bog.

Det er en historiebog og et inspirations­katalog samlet i en storslået portrætbog. Det er en bog for alle, der elsker teater – uanset om de arbejder med faget eller nyder det fra tilskuerrækkerne.


Forfatterinfo:

Ulla Strømberg er mag.art i teatervidenskab, teateranmelder og forfatter til flere bøger om dansk teater. Hun er tidligere museumsdirektør på Teatermuseet på Hofteatret og kulturjournalist i DR. 

Anmeldercitater:
stjernestjernestjernestjernestjernestjerne

»Ulla Strømberg har skabt et mageløst værk […] Samtidig står det klart, at dansk teater også skylder Ulla Strømberg en stor tak for denne enorme arbejdsindsats. NYERE DANSKE SCENOGRAFER fremstår nemlig som et uundværligt pragtværk, som alle teaterelskere fortjener at blive forkælet med«.
Cphculture.dk

stjernestjernestjernestjernestjerne

»Det vældige værk på over 400 sider blomstrer af fremragende illustrationer. Der er nedlagt et stort arbejde i at finde dem. Fotos og stregtegninger. De giver for teatergængere en glimrende mulighed for at genopfriske oplevelser. [...] Bogen er fint redigeret og gennemarbejdet«.
Gregers Dirckinck-Holmfeld, gregersdh.dk

stjernestjernestjernestjernestjerne

»[...] et oplagt opslagsværk til teaterinteresserede – uanset om man er på scenen, bag scenen eller man bare er tilskuer. Bogen er på lidt over 400 sider og rummer mange interessante fortællinger og illustrationer. Og kan kun anbefales for den læser der vil vide lidt mere om teatret. Der ligger et stort arbejde bag bogen og Ulla Strømberg fortjener stor ros for sin indsats«.
Out&About

»[...] et illustrativt overflødighedshorn, som vidner om et vældigt research- og indsamlingsarbejde. [...] Det er en storslået bladre- og fordybelsesbog og et spændende dyk ind i den scenografiske arbejdsplads, som i sig selv har udviklet sig i en tid, hvor digitalisering, teknik, nye materialer, scenekrav og scenografernes egne arbejdsmetoder giver nye muligheder og udfordringer«.
Teateravisen.dk

stjernestjernestjernestjernestjerne

»Den her bog er fantastisk lækker på alle måder. Det er en historiebog og et inspirationskatalog samlet i en storslået portrætbog med fine og talrige illustrationer. Med denne udgivelse beriger Ulla Strømberg dramatikundervisningen ved at give et savnet og nødvendigt indblik i scenografernes og scenografiens markante betydning for teatrets fortællinger«.
Gymnasieskolen

stjernestjernestjernestjernestjerne

»Ulla Strømbergs overlegne og sympatiske kæmpeværk om den danske scenografi i moderne tid. [...] også indholdet gør den velegnet at have liggende fremme til skue og bladring for gæster. Ingen vil med den på bordet beklage sig over, at værten eller værtinden er lidt længe om at få lammekøllen trancheret i køkkenet. De vil næppe ænse, når den bliver serveret. Så indtagende et værk er der tale om«.
Politiken

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik