FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Maja Nørgård JacobsenBerit Mus Christensen

Forord af Poul Videbech, professor, overlæge, dr.med.


Med mig selv som redskab
– om at være professionel med følelser
Pris 249,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  141
ISBN:  9788771187670
Udgave, år:  1, 2017
Oplag, år:  3, 2018
Udgivelse:  August 2017
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Illustreret
Best.nr.:  4007
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Bogen rusker op i den udbredte forestilling, at der er visse følelser, som ikke opstår hos ’ægte professionelle’. Og den giver redskaber til at identificere og håndtere disse følelser professionelt. Med basis i Acceptance and Commitment Therapy (ACT) og den mentaliseringsbaserede tilgang (MBT) argumenterer forfatterne for normaliteten af selv stærke, tabuiserede følelser i arbejdet med mennesker.

Gennem praktiske eksempler sætter de fokus på, hvordan sådanne følelser opstår i en professionel hverdag. Bogen giver dig anvendelige redskaber og øvelser, som kan styrke din evne til at håndtere disse almindelige udfordringer professionelt.

Bogens første del beskriver metoderne ACT og MBT. I anden del præsenteres almindelige følelsesmæssige udfordringer i arbejdet med mennesker:

  • irritation og vrede
  • utålmodighed
  • skuffelse
  • utilstrækkelighed
  • betagelse og forelskelse m.m.

Bogens tredje del vedrører følelser rettet mod rammerne for arbejdet med mennesker.

Bogen henvender sig til alle professionelle, der arbejder med mennesker – f.eks. terapeuter, psykologer, lærere, socialrådgivere, behandlere, pædagoger, mentorer samt social- og sundhedspersonale.


Forfatterinfo:

Maja Nørgård Jacobsen er cand.psych.aut. med egen praksis. Hun underviser bl.a. på Socialstyrelsens Børnekatalog og arbejder ud fra en mentaliseringsbaseret tilgang med bl.a. terapi, undervisning og supervision. Hun foretager desuden forældrekompetenceundersøgelser. 

Berit Mus Christensen er autoriseret psykolog med egen praksis og mangeårig erfaring fra den kommunale beskæftigelsesforvaltning. Ud fra ACT-tilgangen yder hun undervisning og supervision til professionelle, samt gruppe- og individuel psykoterapi til unge og voksne. 

Anmeldercitater:

»Det er længe siden, jeg har haft lyst til at læse en bog igen, inden jeg reelt var færdig med den. Berit Mus Christensen og Maja Nørgård Jacobsen har skrevet en fantastisk vedkommende bog, der har et super aktuelt hverdagsbillede for rigtig mange, der arbejder med mennesker og deres arbejdsmiljø m.m«.
Jimmy Hansen, lærer og pædagog

»Bogen giver et godt indblik i mulige reaktionsmønstre og påpeger nogle psykologiske teorier bagved. Samtidigt viser bogen også muligheder for at håndtere reaktionerne. Øvelserne er lige til at gå til, og enhver medarbejder kan anvende dem. […] Jeg vil gerne anbefale bogen til ledere for personalegrupper, undervisere på pædagoguddannelser, HR-konsulenter og medarbejdere, som gerne vil vide, hvad der ligger bagved deres egne reaktioner«.
Ute Andrea Wagner, afdelingsleder i Tønder Kommune

»Den kan anbefales til alle, der arbejder i specialområdet, men specielt til studerende da den giver værktøjer til relationsarbejdet og et grundlæggende indblik i ACT og MBT. Sproget er letlæst, og øvelserne til de enkelt kapitler er med til at gøre bogen meget anvendelig i hverdagen«.
Emma Javadi Moth, socialpædagog

»Navnlig øvelse 32 har et vigtigt budskab til nye sundhedsprofessionelle - du bliver aldrig færdig med at udvikle dig - tvivlen om hvorvidt vi gør 'det rigtige' er vores følgesvend gennem hele vores liv, privat som professionelt. Jeg var specielt glad for bogens 3. del, der omhandler den sundhedsprofessionelle i organisationen. Her fandt jeg megen inspiration til mit arbejde - som den der skal implementere de mange vejledninger til mine meget travle kolleger«.
Connie F. Holgersen, sygeplejerske i psykiatrien

»Bogen er rigtig god til dig, som er interesseret i at få det hele menneske i spil i dit professionelle liv. [...] Bogen kan også anbefales til undervisere på de forskellige professionsuddannelser, så de nye professionelle kan blive endnu bedre rustet«.
Folkeskolen

»Bogen er et kærkomment indslag i et landskab af bøger om praksis, der ellers langt overvejende er metodefokuserede. [...] Bogens styrke er, at den udvælger to specifikke teoretiske metoder og bruger dem til at begrebsliggøre det, der foregår mellem os og klienter, på en præcis måde. Dernæst at der gives så mange konkrete anvisninger til, hvordan vi kan arbejde med egne følelsesmæssige reaktioner. Den er desuden velskrevet og velunderbygget med gode referencer«.
Birgitte Sølvstein, psykolog med speciale i stress (og blogger på soelvstein.dk) i P – psykologernes fagmagasin

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik