FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Caspar ChristiansenHenning BroPeter DamgaardLisbeth HollensenDarius MonfaredLise Skjøt-PedersenJeppe TønsbergHenrik VejreAnn-Sofie Wiil
Den grønne metropol
Natur- og rekreative områder i hovedstadsmetropolen efter 1900
Pris 399,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  816
ISBN:  9788771187502
Udgave, år:  1, 2017
Oplag, år:  1, 2017
Udgivelse:  Februar 2017
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  3992
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Et unikt indblik i hovedstadsregionens grønne indsatser gennem mere end et århundrede. Bogen slutter desuden af med et kig på fremtiden: Den nye grønne bydel Vinge ved Frederikssund, som først står fuldt udbygget i 2045 med plads til 20.000 beboere og 4.000 arbejdspladser.Hvordan har hovedstadsregionens grønne områder udviklet sig de seneste 100 år? For første gang går planlæggere og historikere i detaljen og ser på, hvordan især Den grønne betænkning og Fingerplanens ønsker til natur og rekreative områder er blevet fortolket og udført i de enkelte kommuner. 

I Nordsjælland har fokus været på naturbevarelsen af ådale og morænelandskaber: Det er især sket gennem fredninger, f.eks. af Naturpark Mølleåen. Helt anderledes har det set ud på Vestegnen, langs Køge Bugt og på Amager. Her skulle naturen mange gange eta­ble­res fra grunden, hvilket vi i dag ser i Køge Bugt Strandpark, Brøndbyskoven og Vest­­skoven. Sidstnævnte blev etableret som folkets skov, blandt andet gennem ’Plant et træ’-bevægelsen, hvor over 2.000 borgere samt foreninger og virksomheder donerede penge til hver deres træ i skoven.

Bogen dykker ned i de lokale arkivers mange­sidige materiale og afdækker, hvordan de enkelte kommuner har forvaltet øn­sket om fri­luftsliv, rekreative områder samt sommer- og ferieland. Her afsløres succeser og fiaskoer, og perspektivet drejes også bagud til 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet, hvor by­planlæggere og politikere eksperimenterede med at etablere de første naturområder for hovedstadens voksende befolkning.

Bogens bidragydere er: Henning Bro, Caspar Christiansen, Søren Mentz, Mette Henriksen, Henrik Vejre, Morten Christian Richardt, Jon Voss, Rolf Kjær-Hansen, Michael Boel Winther, Katja Litzia Henschel, Mette Tapdrup Mortensen, Ditte Maria Sørensen, Poul Sverrild, Troels Torp Øhlenschlæger, Lene Skodborg, Bo Fritzbøger, Marie Drost Aakjær, Martin Jespersen, Lisbeth Hollensen, Inger Kjær Jansen, Ole Hjort Caspersen, Eva Tønnesen, Jeppe Tønsberg, Jørgen Mikkelsen og Ann Sofie Wiil.


Anmeldercitater:
stjernestjernestjernestjernestjerne

»[...] en stærkt fascinerende beskrivelse af næsten 120 års jagt på grønne åndehuller og storkøbenhavnernes trang til at få del i den livskvalitet, naturen kan give. [...] Murstens-værket er spækket med fascinerende historiske fotos samt gamle og nyere kort over alt det, der ligger 'mellem fingrene', nemlig det grønne element i den berømte Fingerplan, der især siden 1945 har kendetegnet Danmarks hovedstad«.
Licitationen

»Sjældent har jeg læst et så grundigt og uddybende værk om hovedstadskommunerne i sammenhæng med udvikling af grønne områder. Vi får både byplanlæggernes opfattelse og politikernes. Så på trods af bogens over 800 sider falder den let at læse [...]«.
Steen Flemming Jørgensen, rektor emeritus/ filmanmelder

»[...] en glimrende bog der først og fremmest gør rede for de komplicerede og spændende politiske og planlægningsmæssige processer der skabte de grønne områder med ofte lange, lange tilløb. Intet kom af sig selv. Alt var resultatet af en vedvarende og stædig indsats, typisk gennem flere årtier. Bogen er ikke en guide til regionens naturområder. Men den er en god historisk ballast at have med når man besøger dem. Det skaber respekt om de opnåede resultater selv om de ofte var tænkt større end de blev realiseret og gerne endte som et kompromis med andre interesser«.
Grønt Miljø

»[...] værket [er] meget imponerende og grundigt gennemført, det er velskrevet, indeholder noget for enhver smag, og billedsiden understøtter teksten rigtig fint. Er man interesseret i kommunal grøn politik og naturfredning i København og omegn, og færdes man ofte i disse områder, er der ingen tvivl om, at man bør læse 'Den grønne metropol' og bruge den som en hverdagens guide til at blive klogere på det område man er en del af«.
Historie-online.dk

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik