FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Henriette Ghorbani
Når mor har demens
– en fortælling om sorg, glæde og angst
Pris 229,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  144
ISBN:  9788771187588
Udgave, år:  1, 2017
Oplag, år:  1, 2017
Udgivelse:  Februar 2017
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Best.nr.:  3937
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Demens er de pårørendes sygdom. Det opdagede Henriette Ghorbani, da hendes mor Linda begyndte en 15 år lang vej ind i glemslen. Nu har Henriette skrevet den første danske erindringsbog om demensens indtog i en families liv:»Endnu et besøg er slut. Jeg lukker stille døren bag mig til værelse 107, der har været mors hjem i en årrække. Jeg hører tonerne af Efteråret fra Vivaldis De fire årstider spille videre bag den lukkede dør. Jeg har endnu engang sagt farvel til hende og takket hende for vores fælles minder og liv sammen. Jeg har hvisket til hende, at det er i orden med mig, at hun giver slip på det jordiske liv og rejser videre. Til noget nyt. Forhåbentligt til et sted og til et liv uden demens«.

Henriette beskriver i bogen, hvordan måneder og år med demenssygdommen tæt inde på livet går – hvordan magtesløsheden tynger, og relationen mellem mor og datter skifter karakter. For hvem passer på hvem? Hvordan accepterer man, at ens livsglade aktive mor skifter temperament og personlighed? At hun forsvinder bid for bid? Og hvad gør man, når de forbudte tanker melder sig, og man pludselig ønsker sin egen mor død?

Det er en personlig fortælling om at leve som pårørende til en dement. Det er ikke en drejebog med op­skrifter på den hurtige, den nemme eller den rigtige måde at være pårørende på. Det er en ærlig og åbenhjertig skildring af et demensforløb og mange af de situationer og udfordringer, som pårørende til demente står ansigt til ansigt med undervejs.


Forfatterinfo:

Henriette Ghorbani (født 1968) driver hjemmesiden dattertildemensramt.dk og er en efterspurgt foredragsholder. Hun er en tabuknuser inden for området og er bl.a. kendt fra ALT for damerne og Go’ Morgen Danmark. Hun er uddannet socialrådgiver og projektleder og arbejder til daglig i Vejle Kommune.

Anmeldercitater:

»En personlig og kærlig skildring af moderens sygdomsforløb […] De der selv har sygdommen tæt inde på livet, vil kunne spejle sig i Henriettes beretning. […] Pårørende vil kunne finde trøst og spejling i denne personlige og ærlige beretning, der giver et fint indblik i hvilke følelser og tanker, der opstår i den slags krisesituationer«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

»Letlæselig, gribende, rørende og nærværende. Uanset om man har pårørende med demens eller ej, kan den med fordel læses. […] Trods det sørgelige er det en meget god oplevelse at læse bogen. Kan varmt anbefales«.
Gitte Johansson, museumsvært

»Bogen er godt skrevet, fint illustreret og hvert kapitel suppleres med små, meningsfulde citater. Jeg vil med glæde anbefale bogen både i mit professionelle og private liv til folk, der må stå i forfatterens situation, det værende sig både i begyndelsen, midten og slutningen af et forløb med en demensramt forælder«.
Majken Skjølstrup, psykolog

»Jeg har med fornøjelse læst bogen "Når mor har demens", som er en vandring i alle de følelser, der følger med, når et kært familiemedlem har denne diagnose, der rammer et menneske, men berører alle de nærmeste omkring dette menneske på dybeste vis«.
Mette Nørgård Pedersen, dagplejer, motorikvejleder

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik