FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Lone Mertz

Forord af Hans Hellighed Dalai Lama


Glaskisten
En tibetansk beretning om virkelighed
Pris 299,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  264
ISBN:  9788771187557
Udgave, år:  1, 2017
Oplag, år:  1, 2017
Udgivelse:  November 2017
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Illustreret i farver
Best.nr.:  3927
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

En historie så utroligt, at den kun kan ske i virkeligheden. Det er hovedingredienserne i denne smukke fortælling af kunstner Lone Mertz. Det er en bog for dig, der interesserer dig for Østens mystik, buddhisme, kærlighed og Tibet, et land fanget mellem fortidens buddhistiske ledere og nutidens moderne verden under Kinas besættelse.»Husk, der skal fakta på bordet!« Ingen ringere end Hans Hellighed Dalai Lama har opfordret til, at denne bog skulle skrives. Og han har personligt bidraget med et forord.

Den 20. december 1993 sendte vinterstormen havet helt op på Glænø Strand, og Glaskisten blev knust. Gennem et par måneder havde den skrøbelige skulptur på smukkeste vis fremhævet sine omgivelser, mens den gradvist opløste sig selv. Kunstværket var et minde om Lone Mertz’ afdøde mand, kunstneren Albert Mertz.

Glaskistens endeligt førte Lone Mertz til Himalaya, hvor hun genskabte sit værk i de høje bjerge på grænsen mellem Nepal og Tibet. I en flygtningelejr mødte hun Tenpa, 20 år yngre og flygtning fra det besatte Tibet.

Det er begyndelsen på et nyt liv, hvor virkelighed og mytologi går i et, og hvor kærligheden fører Lone og Tenpa sammen på trods af landegrænser, alder og kulturforskelle.

I Glaskisten fortæller Lone om Tibets kamp for traditioner og selvstændighed over for modernitet og kinesisk besættelse. Vi hører om Tenpas opvækst hos mormoren, en hellig kvinde i Lhasa, om hans år som handelschef for den kinesiske besættelsesmagt og om flugten. Og vi hører om Tenpas søn, der var udset som en vigtig inkarnation tæt på Dalai Lama, men som siden blev dræbt på åben gade i Lhasa i ét af en stribe uforklarlige uheld, der inden for kort tid ramte Tenpas nærmeste familie.

Glaskisten blev levende, selv om den forsvandt i virkeligheden. Hvad virkeligheden så end er? Her – og derude mod øst.


Anmeldercitater:

»Bogen er interessant, og især Tenpas historie om opvæksten i Tibet under Kinas invasion og kulturrevolutionen fanger opmærksomheden«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

stjernestjernestjernestjerne

»Spændende og interessant bog […]«.
Politiken

»Det er en tankevækkende bog, man ikke lige slipper igen. Både fordi den lærer fra sig om en fjern kultur, de færreste kender til, og så fordi den viser, hvad et åbent sind kan medføre af forandringer i et menneskes liv.«
Anneline Schjødt Pedersen, billedkunstner, museumsregistrator, bibliotekar

»Glaskisten er en fortælling om kunst, karma og kærlighed. […] Jeg vil anbefale bogen på FB, blandt venner, på biblioteket og hos min boghandler.«
Eva Rowley, aut. psykolog, spec. i børne- og ungepsykologi og psykoanalytisk psykoterapeut

»Som læser får man fornemmelsen af at blive lukket helt derind, hvor det virkelig betyder noget. Vi får lov at være med i selve bogens tilblivelse; de lange samtaler parret imellem, hvor Tenpas historie udrulles i al sin overvældende pragt og gru, og man føler sig virkelig tæt på især Lone, som generøst og usentimentalt giver os lov til at komme helt tæt på. Den skrøbelighed, som jeg finder så rørende i hele bogen, illustreres så fint af glaskisten. Billedet er smukt, symbolikken er bevægende – og den peger uendeligt fint på alle tings forgængelighed«.
FiftyFabulous.dk

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik