FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Curt Sørensen
Den europæiske deltagelseskrise
Stormagtspolitik, massedeltagelse og ideologi i det 20. århundrede
Pris 399,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  1012
ISBN:  9788771187533
Udgave, år:  1, 2017
Oplag, år:  2, 2017
Udgivelse:  September 2017
Indbinding:  Hardback (limet)
Best.nr.:  3810
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Det demokrati, vi kender, er ikke den stabile og konstante størrelse, vi går og tror. De seneste 150 år har masse og elite samt de ideologiske retninger konstant ligget i konflikt med hinanden i ønsket om at definere og udvikle det parlamentariske demokrati.Masserne holdes stadig uden for aktiv politik, mener professor emeritus Curt Sørensen. I Den europæiske deltagelseskrise trækker han trådene tilbage til begyndelsen af det 20. århundrede og redegør for, hvordan den erklærede ideologi ikke altid matchede den faktisk førte politik, og hvordan stemmeret til masserne og ikke mindst adgang til de politiske parlamenter var en evig kamp – som stadig foregår i dag.

Det er en dobbeltsidet krise, fortæller Curt Sørensen i bogen: på den ene side massernes indslusning i det politiske liv og på den anden stormagternes brydninger i det internationale system.

Bogen viser derfor også, hvordan der blandt nationalstaterne udviklede sig et konkurrenceforhold, som udsprang af deres hektiske forsøg på modernisering. Dette konfliktfyldte forløb førte frem til krigsudbruddet i 1914 og den efterfølgende 2. verdenskrig.

De to deltagelseskriser udviklede sig parallelt og påvirkede gensidigt hinanden. Det 20. århundredes politik var aldrig en fremadskridende evolution mod det ‘liberale demokrati’, men en tumultarisk epoke af revolutioner, kontrarevolutioner, krige og masseudryddelser. 

Bogen er skrevet ud fra et marxistisk udgangspunkt og henvender sig til alle med interesse for historie og politik i det 20. og 21. århundrede.


Forfatterinfo:

Curt Sørensen er dr.scient.pol. og professor emeritus ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet. Han har en lang række publikationer bag sig og har drevet omfattende arkivstudier og været academic visitor ved universiteter rundt om i Europa såvel som USA.

Anmeldercitater:
stjernestjernestjernestjernestjerne

»Curt Sørensens analyse [...] er klart struktureret og skrevet ud fra et ikke-dogmatisk marxistisk grundsyn. Den er vigtig i sig selv, men også som korrektiv til de gængse liberale fremstillinger af historien og demokratiets (lykkelige) tilstand. [...] noget af en guldgrube. Historisk sociologi er en mangelvare i dette land – her er en forfatter, der mestrer denne tilgang og skaber klarhed over, hvorfor det kontinent, vi lever på, er blevet til det, det er«.
Claus Bryld, Politiken

»På grund af sin klare opbygning er bogen enormt velegnet til opslagsværk. […] bogen rækker langt ind i vores egen tid. Jeg kan ikke komme i tanke om en bog (og da slet ikke på dansk) som i samme omfang forsøger detaljeret at forstå Europas udvikling i det tyvende århundrede. En mursten af en gave til os«.
Morten Thing i Social Kritik


Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik