FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Finn Reske-NielsenBodil Knudsen
Med FN på fem kontinenter
Pris 299,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  368
ISBN:  9788771186789
Udgave, år:  1, 2016
Oplag, år:  1, 2016
Udgivelse:  August 2016
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Illustreret i farver
Best.nr.:  3754
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Under FN’s faner – glimt fra et liv som udstationeret. Bogen følger Finns og Bodils arbejdsliv i FN’s tjeneste over fire årtier og fem kontinenter – i Afrika, Asien, Oceanien, Europa og Nordamerika.Vi hører ofte om den politiske side af FN, men hvordan føles det at være et menneske bag? Da FN blev oprettet i 1945, var der store forhåbninger til organisationen efter de ufattelige lidelser, som to verdenskrige havde påført verdens befolkninger. Mediernes fokus er dog i dag ofte mest på skandalerne i FN: Fejlslagne fredsoperationer, korrupte embedsmænd og FN-soldater, der misbruger dem, de var udsendt for at beskytte.

Bogens forfattere tegner et nuanceret billede af organisationen. De erkender FN’s mange svagheder, fejl og mangler, men konklusionen er alligevel klar: Der er IKKE noget alternativ til FN, hvis verden fremover skal tackle de mange globale udfordringer, den står over for – såsom humanitære kriser, lokale og regionale krige, forurening og klimaændringer.

Bogen tilbyder ikke en systematisk gennemgang af FN’s triumfer og fiaskoer. Det er en personlig beretning om livet som FN-ansat – med alt, hvad det indebærer af overvejelser om jobbet og livet. Den er særlig interessant for alle, der interesserer sig for FN’s arbejde ude i verden – særligt i forhold til fredsoperationer, udviklings- og humanitært arbejde. Bogen er et vigtigt bidrag til en debat om Danmarks deltagelse i det internationale samarbejde.

Finn Reske-Nielsen arbejdede i FN fra 1977 til 2013. Hans arbejde involverede også hans kone, Bodil Knudsen, der bl.a. arbejdede som sekretær i New York, skoleleder i Namibia og Papua Ny Guinea, eng-elsklærer i Laos og som træner og valgekspert i Østtimor.


Anmeldercitater:

»En interessant bog for dig som interesserer dig for debatten om Danmarks deltagelse i det internationale samarbejde. […] en unik personlig bog om at arbejde livslangt for FN og være udstationeret sammen med ægtefællen«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

»For bogens kapitler om Østtimor og – ikke mindst – det debatterende kapitel om FN’s fejl og potentialer anbefales bogen til alle, der ønsker viden og diskussionsindlæg om vores fælles globale organisation, FN«.
Globalnyt

»Bogen er klart læseværdig og kan stærkt anbefales. Den kan desuden ses som en opfordring til andre danske diplomater og embedsmænd om i større udstrækning end tilfældet er i dag at dele ud af de erfaringer – gode såvel som dårlige – et langt liv i det offentliges tjeneste har genereret. Om ikke for deres egen skyld, så for alle os andre, der værdsætter god empiri«.
Professor Martin Marcussen, Institut for Statskundskab, KU, i Økonomi & Politik

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik