FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Jesper RosenløvMichael Pihl
Korstogene
– islams ekspansion og kristen modoffensiv
Pris 249,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  237
ISBN:  9788771185799
Udgave, år:  1, 2016
Oplag, år:  4, 2017
Udgivelse:  Februar 2016
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Illustreret i farver
Best.nr.:  3672
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Hvorfor drog middelalderens kristne på korstog? Bogen forklarer baggrunden for korstogene, som rækker længere tilbage end pave Urban 2.'s tale i 1095, som ellers ofte ses som startskuddet til korstogene.

 Det er en udbredt opfattelse, at korstogene blev sat i gang med Urban 2.’s tale i 1095. Og at de kristne korsfarere var de egentlige barbarer, mens de muslimske modstandere besad en højere grad af ædelmod og retfærdighed end europæerne. Bogen vender op og ned på denne forståelse.

Forklaringen på, hvorfor tusindvis af kristne drog mod det hellige land, skal i stedet findes i islams udbredelse i Mellemøsten, Nordafri­ka samt Øst- og Sydeuropa. En udbredelse, der blev set som en trussel af de vesteuropæiske, kristne riger.

Forfatterne behandler islams grundlæggelse og ekspansion samt udviklingen af både en muslimsk og en kristen krigerideologi. Afsluttende beskrives den fortsatte konflikt mellem det kristne og det muslimske verdenssyn efter korstogene samt forskellige opfattelser af korstogenes betydning.

Bogen er baseret på et omfattende kildemateriale, og forfatterne tager den eksisterende forskning og de populærkulturelle fremstillinger under kritisk behandling og ændrer vores syn på korstogenes baggrund, forløb og betydning.

Den er skrevet til undervisningen i historie og religion på ungdomsuddannelserne samt til alle, der interesserer sig for korstogene og middelalderens historie.

Alle kildetekster findes gratis på centerforhistorieformidling.dk/korstogene.html.

SE OGSÅ:

Arbejdsspørgsmål til bogens kapitler. 

Elevopgaver til vurdering og diskussion.

Forslag til elevopgaver (elevoplæg i grupper og individuelt).

Forslag til forløb og læseplaner. 


Forfatterinfo:

Jesper Rosenløv er cand.mag. i historie og religion (2000) og ph.d. i historie (2008) fra Københavns Universitet. Han har igennem en årrække undervist som ekstern lektor ved Saxo-instituttet samt været underviser ved læreruddannelsen. Siden 2012 har han undervist ved Københavns VUC.

Michael Pihl er lektor i historie og tysk ved Sorø Akademis Skole. Han er cand.mag. fra Københavns Universitet (1994) og Master of Art in Social History Lancaster University (1991). 

Anmeldercitater:

»Med Korstogene har Jesper Rosenløv og Michael Pihl begået et udmærket oversigtsværk. [...] Som historiker finder jeg bogen relevant, da dens fine og klare struktur giver et solidt overblik over de ellers temmelig kaotiske hændelsesforløb, vi kollektivt betegner som 'korstogene', uden at der gives køb på det fagvidenskabelige indhold«. 
Kåre Johannessen, historiker og cand.mag.

stjernestjernestjernestjerne

»Bogen forsvarer ikke korstogene. Den forklarer dem. Af samme grund er den også udbytterig læsning for alle mulige andre end gymnasieelever – fra præster til politikere«.
Rasmus H.C. Dreyer, formand for Selskabet for Danmarks Kirkehistorie og sognepræst ved Roskilde Domkirke i Sjællandske

»[…] efter hvad jeg forstår, den første gedigne historiebog om korstogene henvendt til ungdoms- og gymnasieskoler, skrevet og formidlet på et klart og stringent dansk af de to historikere og undervisere Michael Pihl og Jesper Rosenløv«.
Michael Jalving på Jyllands-Posten

stjernestjernestjernestjerne

»[…] en meget anbefalelsesværdig bog for den, der gerne vil opdateres og have den dybere forhistorie for de nuværende rivninger mellem den muslimske og den vestlige verden på plads«.
Henrik Jensen, Jyllands-Posten

stjernestjernestjernestjernestjerne

»Det er en seriøs, aktuel og velskrevet bog, der afliver myter om de kristne stridsmænd«.
Bent Blüdnikow, Berlingske

»[...] Korstogenes nøgterne, velformidlede og frem for alt fair fremstilling af kilder og fakta er en kærkommen nuancering af de ammestuehistorier, vi plejer at fortælle hinanden om Det lykkelige Arabien og de onde korsriddere«.
Kristian Ditlev Jensen, Weekendavisen

»[…] en ny vinkel på emnet med et tydeligt tværfagligt fokus. […] en bog med mere tyngde, end vi hidtil har set på dette område. […] Samlet set må konklusionen være, at bogen bestemt kan anbefales til bogkælderen […]«.
Noter

Download bogens historiske kort i en samlet pdf.
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik