FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Rikke Lie HalbergBertha Rex Coley
Dansk Vestindien
– fra dansk koloni til amerikansk territorium
Pris 179,95 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  151
ISBN:  9788771185850
Udgave, år:  1, 2016
Oplag, år:  4, 2021
Udgivelse:  August 2016
Indbinding:  Hæftet
Illustreret i farver
Best.nr.:  3663
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

2017 markerer 100-året for Danmarks salg af kolonierne Skt. Croix, Skt. Jan og Skt. Thomas til USA. Bogen trækker en kronologisk linje gennem de knap 250 års kolonihistorie, der gik forud for salget, og ser på US Virgin Islands i dag.

 Bogen kommer også ind på emner som slaveri og abolitionisme, magt og modstand, racisme og repræsentation.

Temaet 'Dansk Vestindien' åbner også op for at lade eleverne diskutere og forholde sig til emner som sprogbrug før og nu, undskyldningsdebatten samt synet på og brugen af historien om Dansk Vestindien – på begge sider af Atlanten.

Den er skrevet til historieundervisningen på stx, hf og VUC og slutter derfor af med et kapitel om teori og metode, der både kan bruges fagfagligt og tværfagligt, f.eks. i forbindelse med de større skriftlige opgaver på stx og hf.

Bogen indgår i serien his2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen på stx, hf og hhx. Som supplement til seriens bøger findes hjemmesiden his2rie.dk. Her har hver bog i serien sin egen del med kildetekster, litteraturlister, links med mere. På hjemmesiden findes også sider om historisk metode og kildekritik.


Forfatterinfo:

Rikke Halberg er cand.mag i historie og engelsk og ph.d.-studerende ved Lunds Universitet. Hun er tidligere museumsinspektør ved Arbejdermuseet og lærer ved Christianshavn Gymnasium.

Bertha Rex Coley underviser i historie og engelsk ved Gefion Gymnasium og er oversætter for Arbejdermuseet.

Anmeldercitater:

»Jeg vil gerne give bogen min varmeste anbefaling. Uanset om man er historielærer i den sekundære uddannelsessektor eller bare generelt historieinteresseret, vil man ganske sikkert lære noget nyt om en af de mere dystre og mindre beskrevne sider af Danmarks fortid ved at læse denne bog. [...] Det er et spændende emne, der er præsenteret på en levende og mangesidet måde«.
Signe Kibuuka Hermann, Globalnyt.dk

»Endelig en bog, som selv præsenterer de historiske tilgange og metoder, som er relevante til emnet. Det gør det nemt for både lærere og elever, særligt i forbindelse med de større skriftlige opgaver i faget. Bogen er letlæselig og overskuelig, tilbyder flere forskellige vinkler samt tværfaglige tilgange, og som altid har Frydenlunds bøger et varieret udvalg af lettilgængelige kilder«.
Mette Sørensen, Egedal Gymnasium og HF

»Bogen kommer omkring en meget lang og kompleks periode med korte, fokuserede kapitler, forslag til anderledes metodetænkning samt et væld af kildemateriale – det både i bogen og på hjemmesiden – således, at der er lagt op til et medrivende forløb i klasselokalerne. Bogen kan varmt anbefales, og hvad enten man søger at pifte sine gamle forløb op eller lave et helt nyt emne om Danmarks sorte fortid, så er denne bog et særdeles godt sted at starte«.
National TST-koordinator Signe Wilcke, ASP – Unesco Associated Schools Project Network

»Bogen er særdeles anvendelig ikke kun i gymnasiet, men alle, der interesserer sig for Dansk Vestindien, kan få udbytte af at læse bogen, fordybe sig i de mange kilder og få ideer til ny læsning i litteraturlisten«.
Dansk Vestindisk Selskab

»Bogen kan absolut anbefales, ligesom lysten til at besøge de tre øer ikke er blevet mindre efter læsningen«.
Noter

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik