FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Christian Monggaard
Tardini
– 40 forrygende år i dansk film
Pris 299,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  344
ISBN:  9788771184570
Udgave, år:  1, 2015
Oplag, år:  1, 2015
Udgivelse:  Oktober 2015
Indbinding:  Indbundet
Illustreret i farver
Best.nr.:  3630
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Ib Tardini giver et unikt indblik i dansk film. Han fortæller om 40 års succeser, fiaskoer, storhedsvanvid, konkurser, brug og misbrug af børne/ungdomsskuespillere, og om hvordan dansk film er blevet professionaliseret, internationaliseret og samtidig har gennemgået en rivende teknologisk udvikling.Ib Tardini har som kreativ medspiller og producer for en lang række instruktører været en del af dansk film gennem fire årtier. I bogen fortæller han sin historie til Informations filmredaktør Christian Monggaard.

Tardini fortæller om regnskaber, der består af flyttekasser fulde af bilag, vanskelige filmfotografer, som bruger al for megen råfilm, og filmproducenter, der finansierer den ene film med støttekronerne til den næste.

Og ikke mindst fortæller han om gode og dårlige samarbejder med periodens bedste instruktører – fra Nils Malmros, Bille August, Søren Kragh-Jacobsen og Erik Clausen til Lone Scherfig, Lars von Trier, Annette K. Olesen og Per Fly.

Ib Tardini er en bramfri mand, og bogen giver et unikt, sjældent ærligt og indimellem temmelig afslørende indblik i, hvordan den danske filmbranche fungerer, og hvor­­dan film bliver til. Man kommer med helt ind i ma­skinrummet, hvor de store kreative og økonomiske beslutninger bliver taget, og man følger film som Kundskabens træ, Tro, håb & kærlighed, Italiensk for begyndere og Bænken fra de første spæde samtaler over optagelserne til biograflancering og filmfestivaldel­tagelse rundt om i verden.

Det er en både underholdende, dramatisk og overraskende fortælling, og som læser får man en meget bedre forstå­else af, hvad det vil sige at lave film i Danmark – og af et menneske som Ib Tardini, der i gennem fire årtier har levet og åndet for at lave film, der betyder noget.

Ib Tardini (født 1948) har været en del af den danske filmbranche siden begyndelsen af 1970’erne som produktionsleder og kreativ producer. Han har bl.a. modtaget en Æresbodil og Nordisk Råds Filmpris samt fået en pris opkaldt efter sig: Ib-prisen, der er indstiftet af Danske Filminstruktører. 


Forfatterinfo:

Christian Monggaard (født 1972) har skrevet om film siden 1993, først for Levende Billeder og siden 1997 som filmredaktør for Dagbladet Information. Undervejs har han også skrevet for forskellige magasiner og blade i ind- og udland. Han er medvært på filmprogrammet Filmland på P1, og han har tidligere skrevet bøger om blandt andre Wikke & Rasmussen og Erik Balling.

Anmeldercitater:
stjernestjernestjernestjernestjerne

»Bogen er ikke kun en lang og yderst velskreven og causerende tur ned ad mindernes boulevard, der er brolagt med den ene celebre og skandaløse episode efter den anden. Bag sit skin af skæmtsomme historier er den en gedigen dansk filmhistorie, hvor man vitterlig får meget andet at vide, end hvem der kvajede sig i Cannes den sommer, hvor Idioterne kom til byen. Om de teknologiske ændringer, digitalisering og krige mellem produceren og instruktøren«.
Bo Tao Michaëlis, Filmmagasinet Ekko

»[Ib Tardini] siger tingene direkte med stor kærlighed og en lun humor, der løber læseren i møde i Christian Monggaards grundige og velskrevne bog […] Tardini forfalder aldrig til rollen som sur gammel mand. Tværtimod efterlader bogen indtryk af et bundsympatisk menneske, en ’styrvolt’ og en ildsjæl, der gik ind i film for at fortælle historier i øjenhøjde. Mere end noget andet handler filmkunsten om mennesker for Tardini«.
Sophie Engberg Sonne, Information

»Tardini er ikke kun en bog om dansk film i 40 år set gennem producer-øjne, men i lige så høj grad en bog om en rejse gennem livet og om at finde sit kald«.
Hanne Larsen, voksenunderviser og-vejleder 

stjernestjernestjernestjerne

»[…] det er en spændende og interessant historie, Tardini kan fortælle. […] fine anekdoter på siderne, også nogle af de mere saftige og hidtil på tryk ufortalte«.
Henrik Palle, Politiken

stjernestjernestjernestjernestjerne

»Bogen gennemstrømmes af en kærlighed til filmmediet, men vi får også en indsigt i, hvilke udfordringer, man kan stå overfor, når der skal skabes film. […] Monggaard har disponeret det store stof kløgtigt, og fortjener ros, fordi han også giver plads til omtale af mindre kendte produktioner«.
Chpculture.dk 

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik