FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Jørgen Goul Andersen
Krisens navn
Bekæmper regeringen den forkerte økonomiske krise?
Pris 199,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  136
ISBN:  9788771181562
Udgave, år:  1, 2013
Oplag, år:  2, 2014
Udgivelse:  Juni 2013
Indbinding:  Paperback
Best.nr.:  3208
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Regeringen bekæmper den forkerte krise! Og i stedet for krisebekæmpende politik fører regeringen kriseforlængende politik! Det er den kontante udmelding fra professor Jørgen Goul Andersen, der i bogen tager temperaturen på den økonomiske krise i Danmark.Den nuværende periode i Danmark tegner til at blive den længste danske periode med nulvækst siden 1820, og vores økonomiske krise er længere og dybere end i nabolandene. Krisen tegner til at overgå den finske krise og Japans ’tabte årti’ i 1990’erne. Men hvordan kan det lade sig gøre i et land med rekordoverskud på betalingsbalancen og sunde statsfinanser? Hvad er gået galt?

Jørgen Goul Andersen stiller i bogen spørgsmålene: Har krisen fået et forkert navn? Er konkurrenceevnen Danmarks mest påtrængende problem? Eller er det konsolideringskrisen oven på bolig- og kreditboblen, der bristede?

Bogen bygger på udførlige internationale sammenligninger, der viser, at eksporten er det eneste, der har klaret sig nogenlunde sammenlignet med andre lande. Det er den indenlandske efterspørgsel, der har svigtet i Danmark. Konkurrenceevnen er dermed fejlagtigt udråbt som Danmarks mest påtrængende problem, og regeringen har tilsyneladende glemt konsolideringskrisen oven på bolig- og kreditboblen, der bristede.

Reformpolitik og krisebevidsthed sigter mod at styrke konkurrenceevnen. Navnlig på sigt. Men begge dele forværrer konsolideringskrisen, så den trækker ud, mens man forgæves venter på et opsving fra udlandet.

Den nuværende krise kræver derfor ikke – som i 1980'erne – at livremmen skal spændes ind og konkurrenceevnen forbedres. I dag er den stramme livrem faktisk en del af problemet!


Forfatterinfo:

Jørgen Goul Andersen er professor ved Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet. Han har udgivet en lang række bøger om politik, økonomi og arbejdsmarkedet.

Anmeldercitater:
stjernestjernestjernestjernestjerne

»Jørgen Goul Andersen retter et frontalangreb på den kriseforståelse, der ikke alene dominerer det politiske liv, men også størstedelen af de danske medier. Han gør det systematisk, forskningsbaseret og belæsset med et væld af statistik. Det er en kritik, der ikke bare lader sig feje af vejen. […] der er tale om en helt nødvendig bog: ’Krisens navn’ er et vigtigt bidrag til at revitalisere debatten om den danske økonomiske politik«.
Erik Holstein, altinget.dk

»... anbefales på det varmeste til alle, der interesserer sig for ikke bare økonomisk politik, men samfundets videre udvikling. Bogen må også fint kunne bruges i uddrag på hf- og gymnasieniveau. Selv vil jeg som samfundsdebattør ofte hente mit anmelderfrieksemplar ned fra reolen, ikke mindst med henblik på de letforståelige grafer og statistikker, som bogen er grundigt 'illustreret' med«.
Ole Kragelund, socialrådgiver

»Det er længe siden, at jeg har læst en så seriøs og dybtgående beskrivelse af krisen fra 2007 til nu. Hvorfor er det gået så galt i Danmark? Om det er et mysterium eller blot et udtryk for praktisk politik, står hen i det uvisse. I hvert fald har de siddende regeringer haft mere end svært ved at håndtere krisen på en positiv måde. Eller har de simpelthen benyttet lejligheden til politisk at rydde for meget op på betændte områder? Det er derfor godt, at en økonomisk fagmand som Jørgen Goul Andersen har taget sig på at gennemgå perioden på godt og ondt. For mig har det været en øjenåbner at få det hele serveret i en sammenhæng. Det mener jeg også, at det vil blive for mange andre«.
Hans Stengaard Jessen, cand.merc.

»Bogen er et voldsomt spændende bekendtskab, når man søger alternativer til det, som er god latin i den politiske debat«.
Økonomisk kommentator Klaus Liebing, Magisterbladet

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik