FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Aktuel tema billede
Serdal BenliDeniz B. Serinci
Tyrkiet 1923-2013
– fra Atatürk til Erdogan
Pris 139,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  112
ISBN:  9788771181357
Udgave, år:  1, 2013
Oplag, år:  1, 2013
Udgivelse:  December 2013
Indbinding:  Hæftet
Illustreret
Best.nr.:  3042
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Bogen fortæller om Tyrkiets historie fra oprettelsen af republikken i 1923 og frem til i dag. Den ser på statsideologien kemalismens opståen, afskaffelsen af sharia og indførelsen af sekularisme, de mange militærkup og spændingerne mellem by og land.Tyrkiet er fuld af kontraster. På kanten mellem Europa og Mellemøsten og mellem sekularisering og islam rummer landet historisk, religiøst og samfundsmæssigt en række spændende temaer, der kan danne grundlag for emnebaseret og tværfagligt arbejde på ungdomsuddannelserne.

Herudover indeholder bogen en række kapitler om de væsentligste temaer i tyrkisk historie og politik: det kølige forhold til EU og ønsket om medlemskab, det meget varmere forhold til Mellemøsten, hvor Tyrkiet er en regional stormagt, samt ikke mindst undertrykkelsen af de religiøse og nationale mindretal eksemplificeret ved hhv. alevierne og kurderne.

Bogen indgår i serien His2rie, der er et netbaseret undervisnings­materiale specielt tilrettelagt historieundervisningen i gymnasiet, på hf og på hhx. På seriens hjemmeside har hver bog sin egen del med kilde­tekster, litteraturlister, links m.m. På hjemmesiden findes også sider om bl.a. historisk metode og kildekritik, studieteknik, formidling samt historie som fiktion.

Selv om bogen er skrevet til undervisningen i historie, kan den lige så vel bruges i fagene religion og samfundsfag og som baggrundslæsning inden studieture til Tyrkiet. 


Forfatterinfo:

Serdal Benli er cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet. Han har flere gange fungeret som observatør ved valg og forskellige retssager i Tyrkiet. Desuden er han aktiv blogger og debatterer om menneskerettigheder i Tyrkiet.

Deniz B. Serinci er BA i historie og Tyrkiet-analytiker for Kristeligt Dagblad.

Anmeldercitater:

»[Bogen] giver læseren et godt grundlag for at forstå den aktuelle udvikling i tyrkisk politik og samfundsliv. […] Der er imponerende meget med på de kun 112 sider, og selv om bogens forfattere er tydeligt engageret i emnet, er sproget levende, men for det meste også nøgternt og afbalanceret«.
Malene Fenger-Grøndahl på Sameksistens.dk

stjernestjernestjernestjernestjerne

»Stærk bog om Tyrkiets kontrastfyldte historie. Den foreliggende bog er en del af Frydenlunds efterhånden utroligt træfsikre His2rie-serie og er ligesom de øvrige i serien præget af et højt fagligt niveau, klare og gennemarbejdede kapitler samt god formidling. […] Også til elevbrug til større selvstændige arbejder er bogen velegnet, og med sit rige billemateriale, sit klare sprog og gode disponering skal den i det hele taget herfra ubetinget anbefales til både det ene og det andet«.
Gymnasieskolen

»[…] grundig i sin gennemgang og giver læseren et godt overblik fra forskellige perspektiver […] fordelen ved bogen er, at hvis man kun interesserer sig for dele af problemstillingerne, er man ikke tvunget til at læse hele bogen, men omvendt er bogen velskrevet, nem at læse. Forfatterne har benyttet sig flittigt af billeder fra de vigtigste begivenheder, og bogen kan derfor sagtens læses inden for en overskuelig tidsramme«.
Det ny Clarté

stjernestjernestjernestjerne

»Bogen her giver et langt mere nuanceret billede af Tyrkiet, end vi er vant til i andre gængse fremstillinger […] Bogen kan med omtanke bruges på alle vore ungdomsuddannelser, på avu, KVU, stx m.fl. Og står der Tyrkiet på næste års studietur, er denne bog ganske enkelt et must«.
Uddannelsesbladet

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik