FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

Winnie FærkJan Horn Petersen
Historie i brug
– fra historieskabt til historieskabende
Pris 169,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  147
ISBN:  9788771182859
Udgave, år:  1, 2013
Oplag, år:  2, 2017
Udgivelse:  December 2013
Indbinding:  Hæftet
Illustreret i farver
Best.nr.:  3028
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Fagbogen introducerer til begrebet historiebrug: Hvad er historie? Hvad er kildekritik? Hvad er historisk metode? Og hvordan bruger vi historie som individer, som samfund og som fag? Ved hjælp af en lang række konkrete eksempler fra bl.a. den kolde krig og besættelsestiden går bogen i dybden med historiebrug, kildekritik, historisk metode, den kollektive erindring og historieundervisning.

Forfatterne viser, hvordan vi løbende tolker og omfortolker de spor, som den historiske proces har efterladt sig. Den viser også, hvordan disse tolkninger kan bruges og misbruges i den offentlige og politiske debat.

Bogen kommer ind på en række metodiske og historie­teoretiske problemstillinger ved historiebrug, historiske metode og kildekritik. Dens formål er at udvikle elevernes historiebevidsthed og lyst til at gå i dialog med fortiden. Den er fyldt med opgaver, som træner elevernes færdigheder i at udforme historiske problemstillinger, bearbejde forskelligartet historisk materiale og forholde sig metodisk-kritisk til de mange former for historiebrug, de møder i og uden for skolen.

Bogen indgår i serien His2rie, der er et netbaseret undervisnings­materiale specielt tilrettelagt undervisningen i historie i gymnasiet, på hf og på hhx. På seriens hjemmeside har hver bog sin egen del med kilde­tekster, litteraturlister, links m.m. På hjemmesiden findes også sider om bl.a. historiebrug, historisk metode og kildekritik, studieteknik, formidling samt historie som fiktion.

Forfatterne underviser begge i historie på Espergærde Gymnasium og HF.


Anmeldercitater:

»Netop omfanget, men mest af alt niveauet i bogen, er på én og samme tid bogens styrke såvel som dens udfordring. Bogen stiller gennemgående høje krav til elevernes faglige niveau – hvilket naturligvis også er det, der i sidste ende kan bringe dem vidt. […] bogen byder som sagt også på et hav af relevante eksempler – alle de mange værktøjer er på den ene eller anden måde forklaret ud fra gode og konkrete eksempler og tilhørende opgaver, der er klar til at tage i brug. […] Så hermed en opfordring til at få fingrene i denne bog til det kommende skoleår«.
Historieonline.dk

 

stjernestjernestjernestjerne

»Denne glimrende bog er et særdeles godt bud på, hvordan man muligvis kan gøre unge mere interesseret i begrebet historie. […] Gennem hele bogen giver forfatterne en lang række glimrende eksempler til belysning af de opstillede spørgsmål – og hver gang giver de en række yderst overbevisende forklaringer. […] anbefales på det varmeste – i omhyggeligt udvalgte sammenhænge«.
Uddannelsesbladet

Andre titler af samme forfatter:
Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik