FRYDENLUND.DK / VAREBESKRIVELSENYHEDSBREV
Din e-mail

Tilmeld mig følgende nyhedsbreve:


Frameld nyhedsbreve

EU’s Persondataforordning:
I henhold til EU’s persondataforordning accepterer jeg hermed ved tilmelding til nyhedsbreve fra Frydenlund A/S, at Frydenlund A/S gennem udbyderen Ubivox Danmark ApS må sende mig nyhedsbreve på min e-mailadresse, indtil jeg selv framelder mig ordningen. Herefter bliver min e-mailadresse slettet. Jeg har mulighed for at klage til Datatilsynet. Dataansvarlig: Vibe Skytte.

AKTUELT TEMA
Aktuel tema billede
Ulla Skovsbøl
Skolehaver
– i praksis
Pris 269,00 kr.
Klik på billedet for at se et større billede

Antal sider:  238
ISBN:  9788771180725
Udgave, år:  1, 2012
Oplag, år:  1, 2012
Udgivelse:  August 2012
Indbinding:  Hæftet m. flapper
Illustreret i farver
Best.nr.:  1771
 

Se alle vurderinger af varen

Du skal være logget på for at kunne afgive din vurdering.

Bogen præsenterer skolehaven som et lystfyldt læringsrum, hvor alle sanser kommer i brug, og hvor børn kan få jord under neglene, viden i hovedet og sund og lækker mad til maven.En skolehave er en perfekt mulighed for at lære børn, hvor vores madvarer egentlig stammer fra. Samtidig aktiveres alle klassens børn. Som en 4. klasseselev siger:

»... man lærer noget, uden at man mærker det«.

Rigtig mange børn tror, at agurker vokser i par inde i Brugsen, at tomaterne kommer fra Spanien, og at resten af maden gror i køleskabet.

Sammen med en ofte stillesiddende skoledag, mangel på frisk luft og ensformige madpakker kan det ikke undre, at mange er nervøse for vores børns helbred. Derfor er en skolehave en god løsning, når man skal lære børn om naturen.

Selv den amerikanske præsidentfrue Michelle Obama har set mulighederne og får skoleklasser til at hjælpe med at dyrke grøntsager i Det Hvide Hus’ køkkenhave.

Ethvert sted kan omdannes til have. Det er bare at grave nogle fliser eller noget asfalt op.

Læseren bliver inviteret med på en rundtur til en række meget forskellige skolehaver i ind- og udland og møder lærere og elever, der fortæller om deres haveerfaringer. Bogen indeholder også forslag til læreplaner, så det bliver nemt og hurtigt at begynde på haveprojekter på den enkelte skole.


Forfatterinfo:

Ulla Skovsbøl er journalist, cand.mag. i medievidenskab og MA i journalistik og globalisering. Hun arbejder for bl.a. Kristeligt Dagblad, Danmarks Radio og en række fagblade.

Anmeldercitater:

»Det har været en fornøjelse at læse ’Skolehaver’ fra første til sidste side, fordi der tydeligt er beskrevet de mange forskellige læringsmuligheder arbejdet med skolehaver indeholder. [...] Indholdsfortegnelsen er supergod til efterfølgende at finde netop de afsnit eller link til yderligere fordybelse, som jeg får brug for i forbindelse med opgaveskrivning eller udfyldelse af elevplaner, handleplaner, årsplaner o. lign.«.
Lisbeth Tinghus, pædagogstuderende

»Begejstringen for skolehavetanken er stærkt smittende - og tilsyneladende også velbegrundet. Fortællingerne om glade børn, der vokser i takt med egne gulerødder og rødbeder, er slet og ret solstrålehistorier, levendegjort af den reportageagtige stil […]. Inklusion står øverst på agendaen, uanset hvilket niveau af skoleverdenen vi befinder os på lige nu, og skolehaver synes at være et godt bud på, hvordan man tilgodeser børn med særlige eller begrænsede forudsætninger for at deltage i den almindelige undervisning. […] De konkrete beskrivelser i bogen tilbyder masser af inspiration ...«.
Folkeskolen

Andre kunder har også købt disse titler:

Du skal logge ind før du kan tilmelde dig bogklubben.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan gennemføre købet.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

Du skal logge ind før du kan afgive en vurdering for varen.

Er du tidligere kunde eller medlem af Frydenlunds Bogklub, så log dig ind øverst til højre på siden.
Er det første gang, du køber på frydenlund.dk, så klik på 'Ny kunde' - også øverst til højre på siden.

vis bogforside
Cookies politik